Noodweer desastreus voor toerisme Gardameer

Bestemmingen 15 aug 2019
Noodweer desastreus voor toerisme Gardameer

De afgelopen weken is heeft het geregeld gespookt aan het Gardameer. Redelijk wat vakantiegangers die aan deze populaire vakantiebestemming in Italië verbleven hebben kijken terug op een vakantie met noodweer en angstige momenten. In het ergste geval hebben ze te maken gekregen met schade, waardoor in sommige gevallen de vakantie zelfs vroegtijdig afgebroken moest worden. Het overwegend milde klimaat van het Gardameer zorgt in de zomermaanden vooral voor aangenaam zomers weer. Wie daar op de camping staat die kan normaliter volop genieten van het buitenleven. Deze zomer hebben de kampeerders vooral moeten schuilen voor zware regenval, grote hagelstenen en harde wind.

De campings aan het Gardameer melden dat ze buiten de opgelopen materiële schade nu ook de economische schade al beginnen te voelen. Toeristen zijn eerder vertrokken van de camping of hebben hun reserveringen geannuleerd. Wat de campingeigenaren vooral merken is dat het aantal boekingen voor het nieuwe seizoen achterblijft. Normaliter maakt een deel van de gasten meteen een nieuwe reservering voor het jaar erop. Volgens de berichten uit Italië vertrekken meer gasten dan anders zonder een afspraak voor de volgende zomer. De vraag is in hoeverre het negatieve effect door het noodweer door gaat werken. Het antwoord daarop zullen we volgend jaar weten.

← Meer keuze voor Florida-reizigers In acht stappen Europa door →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam