Nederlanders steeds vaker op cruisevakantie

Vakantie 29 jun 2010
Nederlanders steeds vaker op cruisevakantie

Het aantal aankomende en vertrekkende cruiseschepen vanuit Europese havens stijgt. Ook het aantal Nederlandse cruisepassagiers neemt toe, volgens Dutch Cruise Counsil. Er is een stijging te zien van 13,5 procent.

Snelle groei

Tot en met april 2010 hebben 42.291 passagiers een cruise geboekt. In vergelijking met de Noord-Amerikaanse markt is er sprake van een snelle groei. De Noord-Amerikaanse cruisemarkt is weliswaar het grootst, maar daar is maar een stijging te zien van één procent.

Gunstig voor Nederlandse cruiseliefhebber

Doordat er in Europa een flinke groei is te zien, richten de rederijen hun marketing op Europa. De cruiseschepen zullen daarom ook vaker in Europa varen. Voor Nederlands cruiseliefhebbers is dat aantrekkelijk, omdat zij dan dicht bij huis kunnen vertrekken. Ook wordt de prijs in Europa steeds aantrekkelijker, doordat het aanbod groeit.

Thema vakanties

De cruisevakanties sluiten volgens Dutch Cruise Council aan bij de groeiende vraag naar themavakanties. Met een cruiseschip kun je bijvoorbeeld de Noorse Fjorden bezoeken of genieten van de natuur in Alaska.

← Cruisen is betaalbaar Bijbetalen voor verre vakanties →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam