Bijbetalen voor verre vakanties

Vakantie 24 jun 2010
Bijbetalen voor verre vakanties

Reizigers die een vakantie hebben geboekt naar een verre bestemming als Amerika lopen het risico dat zij extra moeten betalen voor hun reeds geboekte reis. Oorzaak hiervan is de gestegen dollarkoers.

Tot nu toe gaat het slechts om enkele kleine touroperators waarbij de reiziger extra moet betalen voor zijn vakantie. Maar branchevereniging ANVR verwacht dat er meerdere reisaanbieders zullen volgen. Grotere touroperators als Arke, Neckermann en Oad beloven hun klanten vooralsnog dat zij de stijgende dollarkoers niet aan hen door zullen berekenen.

Oad en TUI lieten de ANVR weten zo snel mogelijk om de tafel te willen zitten over de onduidelijke boekingsregels. Doordat enkele touroperators de reizigers bij laten betalen voor hun vakantie (soms wel honderden euro’s), wordt de gehele reisbranche in diskrediet gebracht.

← Nederlanders steeds vaker op cruisevakantie Kosten vakantie vaak flink onderschat →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam