Nederlander blijft vakantie belangrijk vinden

Vakantie 25 jan 2011
Nederlander blijft vakantie belangrijk vinden

Nederlanders blijven de vakantie belangrijk vinden. Ondanks het feit dat grote investeringen vanwege de economische crisis en de bezuinigingsmaatregelen van de regering achter blijven, is men niet van plan de vakantie te schrappen. Betaalbaarheid, luxe en comfort zijn belangrijk. De ANWB voorspelt dat het aantal vakanties ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar.

Aantal Nederlanders op reis

Afhankelijk van het weer zullen Nederlanders dit jaar ongeveer 36,1 miljoen keer op vakantie gaan. 18,4 miljoen vakanties zullen in het buitenland doorgebracht worden en iets minder 17,7 miljoen vakanties in eigen land. Is het mooi weer in Nederland? Dan zal het aantal binnenlandse vakantie op een hoger aantal uitkomen. Betaalbaarheid is het belangrijkst, maar dit jaar wil men ook genieten van luxe en comfort.

Waar gaat Nederland heen?

De ANWB verwacht een stijging in het aantal all-inclusive vakanties en reizen naar Turkije, Egypte en Tunesië. Ook betaalbare verre bestemmingen zoals Indonesië en de Antillen zullen populair zijn, evenals cruises.

Op de camping zet de hang naar luxe en comfort verder door. Duitsland wordt over het gehele jaar gezien het meest bezochte vakantieland. Ongeveer 3,3 miljoen vakanties zullen daar doorgebracht worden. Frankrijk volgt op plek twee met 2,9 miljoen vakanties. Daarna volgt België met 2 miljoen vakanties. Spanje kan 1,6 miljoen Nederlandse vakantiegangers verwachten. Voor een stedentrip blijft Parijs de absolute topper, gevolgd door Londen. Berlijn staat op een derde plaats en blijft winnen aan populariteit.

De Verenigde Staten blijft ook in 2011 de nummer één als verre vakantiebestemming. De Nederlandse Antillen en Indonesië komen respectievelijk op plaats twee en drie. Het Caribische gebied, Azië en Mexico zijn ook populaire bestemmingen.

← Britse reisindustrie verwacht inzakken reismarkt Vakantie met hand op de knip →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

3 reacties

 1. michel
  25 januari 2011 om 12:09

  Vakantie is toch heerlijk, ik heb eens 1 jaar overgeslagen, nooit meer.


  • Mark
   26 januari 2011 om 16:57

   Als je het een beetje uitzoekt, hoeft een vakantie ook niet zo duurte zijn, dus die ene keer moet kunnen.


 2. Babi Pangang met nasi
  27 januari 2011 om 13:35

  Natuurlijk willen Nederlanders op vakantie. Lekker weg uit eigen land!


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam