Currywurstmuseum sluit de deuren

Currywurstmuseum sluit de deuren

Slecht nieuws voor fans van curryworst. Het aan deze heerlijke snack gewijde museum gaat sluiten. Op vrijdag 21 december zal het Deutsches Currywurst Museum Berlin voor de laatst geopend zijn. Eerlijk is eerlijk, het Currywurst Museum behoort niet tot de meest vooraanstaande musea van Berlijn. Het museum behoort echter wel met samen met het DDR-museum en het Mauermusem tot de musea die je als iets typisch Berlijns mag beschouwen.

Het uitblijven van succes is niet de reden om de deuren te sluiten. Nee, met ruim een miljoen bezoekers binnen tien jaar is het een redelijke succesvolle bezienswaardigheid. De werkelijke reden is dat het huurcontract van het pand aan de Schützenstrasse 70 in Berlijn teneinde loopt en er geen verlenging van de overeenkomst plaats zal vinden. Wie alles wil weten over Currywurst en de geschiedenis van deze in Berlijn ontstane lekkernij die moet dus snel zijn!

← InselAir failliet Black Friday goed moment om vakantie te boeken →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam