Griekse eilanden krijgen code oranje

Landen 08 sep 2020
Griekse eilanden krijgen code oranje

Het aantal vakantiebestemmingen waar we als Nederlanders naartoe kunnen reizen zonder dat er een negatief reisadvies geldt, neemt weer verder af. Vanaf vandaag staan de Griekse eilanden op ‘code oranje’. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen naar fijne plekken zoals Kreta, Zakynthos, Mykonos en Corfu vanaf nu afgeraden worden. Dat is slecht nieuws voor de toeristen die nu in Griekenland zitten of er de komende weken nog naartoe zouden vliegen. Voor zowel de vakantiegangers als de reisbranche is dit jammer. Het zomerseizoen voor Griekenland duurt nog wel een aantal weken. Sterker nog: september wordt als beste reismaand voor veel Griekse bestemmingen gezien.

Vakanties worden niet als noodzakelijk gezien, hoewel veel mensen daar een andere mening over hebben. Wie vanaf nu terugkomt van de Griekse eilanden, die moet bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine. Voor wie toch naar Griekenland op vakantie wil gaan, zijn er nog wel opties. Het schiereiland Peloponnesos en het Griekse vasteland blijven voorlopig op code geel staan.

Reizigers die nog naar Griekenland op vakantie zouden vertrekken, worden geïnformeerd dat hun reis niet meer door zal gaan. Toeristen die binnen nu en een week terug zouden vliegen, blijven vooral op hun oorspronkelijke terugvlucht staan. Voor wie na 15 september terug zou vliegen, wordt gekeken of er eerder teruggevlogen kan worden.

 

← Vernieuwde bezienswaardigheden top 10 voor Curaçao Reisadvies Bulgarije terug naar oranje →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam