Reisadvies Bulgarije terug naar oranje

Landen 16 jul 2020
Reisadvies Bulgarije terug naar oranje

Vanaf gisteren is het reisadvies voor Bulgarije teruggezet van ‘geel’ naar ‘oranje’. Dat betekent concreet dat vakanties naar Bulgarije afgeraden worden. Het advies is nu om alleen voor noodzakelijke reizen naar Bulgarije af te reizen. Wie de komende tijd lekker op het strand van Sunny Beach had willen liggen of een stedentrip had willen maken naar Sofia of Timisoara, die moet zich realiseren dat vanaf nu 14 dagen thuisquarantaine na thuiskomst het dringende advies is.

Reden voor de aanpassing in het reisadvies voor Bulgarije is het toenemend aantal besmettingen met het coronavirus. De mate waarin dit de afgelopen weken gebeurd is, is aanleiding om reizen naar Bulgarije op te schalen wat betreft het veiligheidsrisico. Wie al een vakantie naar Bulgarije geboekt heeft, die kan contact opnemen met de reisorganisatie om te kijken of er om te boeken valt of dat er opties zijn om te annuleren.

← Griekse eilanden krijgen code oranje Slovenië weer open voor Nederlandse toeristen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam