Griekenland wordt vooral via specialisten geboekt

Vakantie 14 apr 2010
Griekenland wordt vooral via specialisten geboekt
Nederlanders reizen het liefst naar Griekenland met specialist Ross Holidays. Dit blijkt uit een onderzoek van Griekenland.net onder meer dan 2000 bezoekers van de website. Ook de reismerken Arke (13,1%) en Neckermann (11,9%) scoren goed, maar minder dan vorig jaar.
Griekenland.net doet jaarlijks onderzoek naar vakantie onder Nederlanders naar Griekenland. Vorig jaar was Neckermann/Thomas Cook (15,2%), net als het jaar hiervoor, nog de populairste reisorganisatie voor Griekenland. Arke/Holland International blijft met 13,1% van de stemmen gelijk aan vorig jaar, maar daalde desondanks toch naar de derde plaats. Grote winnaar dit jaar is Ross Holidays die vorig jaar met 11,9% nog de top drie afsloot.

Griekenland verwacht dit jaar, voor het derde jaar op rij, minder buitenlandse toeristen. Vorig seizoen daalde het totaal aantal buitenlandse toeristen met 10% en ook voor dit jaar verwacht men een daling van 8%. In Nederland staat Griekenland momenteel op de tweede plaats als vliegvakantiebestemming achter Turkije en Spanje.  Volgens de ANVR is het aantal boekingen tot nu toe 6% lager dan vorig jaar. Men verwacht dat Nederlanders meer lastminute-vakanties boeken in de komende maanden.

Meer dan 400 kleine tot middelgrote hotels in Griekenland staan te koop door de economische crisis. Uit gegevens van makelaars in heel Griekenland blijkt dat in de eerste drie maanden van het jaar 49 hotels op Corfu, 15 op Zakynthos, 12 op Kefalonia en vijf op Lefkas worden aangeboden. Ook op Rhodos, Chalkidiki, Kreta en Kos staan diverse hotels in de verkoop. De Grieken verwachten dat toeristen dit jaar minder besteden tijdens hun vakantie in Griekenland.

← Gratis naar Griekenland Groot aantal lastminutes Cancun →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Zomervakantie
    15 april 2010 om 08:27

    Ik geloof niets van dit verhaal. Volgens mij worden de meeste Griekenland vakanties geboekt via de Sundio groep (Sunweb, Jiba, Sudtours), TUI (Arke) en Thomas Cook (Neckermann). Geen specialisten maar massatoerisme.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam