Gedragscodes voor buitenlanders in Moskou

Opmerkelijk 17 jun 2010
Gedragscodes voor buitenlanders in Moskou

Als buitenlander in Moskou de Russische taal spreken, geen sjasliks grillen op het balkon en geen traditionele kleding uit het land van herkomst dragen. Dit zijn enkele adviezen voor migranten uit het handboek met gedragscodes voor Moskou.

Moskovieten Code

Wanneer je als buitenlander naar de Russische hoofdstad verhuist, ontvang je een exemplaar van de Moskovieten Code. Hierin zijn de gedragscodes voor Moskou te lezen, waardoor de migratie bevorderd wordt. Het handboek zal begin volgend jaar klaar zijn.

Niet afglijden tot complot

Volgens de voormalige voorzitter van de Tadzjikistan Stichting in The Moscow Times is het idee van een algemene code prima. Hij stelt alleen wel aan dat het niet moet afglijden naar een complot tegen eetgewoontes, gedragspatronen en kledingstijlen.

Aanvallen rechtse groepen

Met name migranten uit Centraal-Aziatische republieken zoals Tadzjikistan en Kirgizië zijn regelmatig het slachtoffer van aanvallen van zeer rechtse groepen. Hierdoor komen er in Moskou jaarlijks enkele tientallen buitenlanders om het leven.

Russen in het buitenland

Velen zien het boek met gedragscodes voor Moskou graag tegemoet, mits er ook een boek met gedragscodes voor Russen in het buitenland wordt opgesteld. Met name tijdens de vakanties ergeren veel toeristen zich dood aan de asociale Russen op de vakantiebestemming.

← Grieken willen Rhodos en Mykonos verkopen Bungeejumpen vanaf de Macau Tower →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam