Last minutes naar steden steeds populairder

Steden 06 mei 2018
Last minutes naar steden steeds populairder

Pak je koffer maar in voor een Last Minute weekend weg in een wereldstad. Zo kun je al snel het vliegtuig instappen voor een culturele stedentrip onder de zon in Rome. Of wacht het weerbericht af en reis met mooi weer in eigen auto af naar Amsterdam. Zet je graag jaloersmakende kiekjes op Instagram? Dan kun je niet om New York of Londen heen. Beide steden zijn wereldberoemd en geliefd voor een (lang) weekend weg.

Last Minute vliegen naar zonnig Rome
Een weekend ertussenuit boek je tegenwoordig Last Minute. Zo kun je op dinsdag besluiten voor een stedentrip te kiezen en op donderdag al het vliegtuig instappen. In Europa zijn de bestemmingen voor een weekendje weg eindeloos. Vooral de Spaanse steden zijn erg geliefd voor een korte break onder de zon. Maar ook in Rome, de hoofdstad van Italië, kun je culturele bezienswaardigheden bewonderen terwijl de zon hoog aan de hemel staat. Het Colosseum, de Trevifontein en het Pantheon leveren indrukwekkende vakantiefoto’s op. En na een dag sightseeing is het in de smalle, geplaveide straatjes van Rome goed toeven op een sfeervol terras met een pizza margherita.

Een Last Minute citytrip naar Amsterdam
Als ze voor aankomend weekend mooi weer voorspellen kun je natuurlijk ook kiezen voor een Last Minute weekend weg in eigen land. Lekker met je eigen auto of met de trein op pad, een klein koffertje mee en gaan. Wat dacht je van Amsterdam? Onze hoofdstad is erg in trek bij buitenlandse toeristen die al varend door de grachten de historische pakhuizen bewonderen. Al kun je tijdens een goedkoop weekendje Amsterdam ook een keer het Rijksmuseum bezoeken. Groot voordeel van overnachten in een hotel is dat je ’s avonds niet naar huis hoeft te rijden. Bij het diner in een restaurant aan de Amstel kun je gerust een fles wijn bestellen. De tram brengt je veilig naar het luxe hotel.

Een weekend in een fotogenieke stad
En dan is er nog New York. De stad der steden is misschien wel de meest populaire reisbestemming ter wereld. Het is in ieder geval een van de meest beroemde. De neonlichten op Times Square, het Vrijheidsbeeld, de gele taxi’s; je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen in een tv-serie of film. Tijdens een stedentrip New York schiet je niet alleen herkenbare vakantiefoto’s, maar ook jaloersmakende. Houd je mobieltje maar bij de hand want volgens Instagram is New York de meest fotogenieke stad ter wereld. Vind je New York net iets te ver reizen voor een lang weekend weg? Dan is Londen een goede vervanger. Het bruisende Londen ligt op slechts een uur vliegen van Nederland. Dramatische Engelse luchten, historische paleizen en kleurrijke markten geven sfeer aan een Last Minute stedentrip Londen.

← Gratis bezoek aan Istanbul bij tussenstop Populariteit New York neemt alsmaar toe →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam