Fauna Australië verandert door overstromingen

Landen 12 jan 2011
Fauna Australië verandert door overstromingen

De overstromingen die momenteel delen van Australië teisteren zorgen momenteel naast een hoop ellende in de vorm van schade en slachtoffers ook voor een verandering in de lokale fauna. Waar het vee moet vluchten voor het water daar nemen andere dieren bezit van het door water ingenomen gebied. De afgelopen dagen vlogen de televisiebeelden de wereld over van slangen en krokodillen die tussen de huizen drijven, vanochtend las ik op telegraaf.nl dat er stierhaaien gesignaleerd zijn in Queensland. Hoewel mensen niet tot het primaire voedsel van deze roofvis hoort heeft de stierhaai wel redelijk wat aanvallen op mensen op haar naam staan. De stierhaai is vrij onvoorspelbaar en soms zeer agressief, waardoor ook mensen het weleens moeten ontgelden, af en toe met dodelijke afloop.

De overstromingen in Australië nemen steeds grotere vormen aan. Het einde is waarschijnlijk ook niet in zicht, want volgens de klimaatinfo van Queensland duurt de regentijd van januari tot en met april. De inwoners van Queensland kunnen dus mogelijk te maken krijgen met nog meer regenval waardoor de situatie kan verergeren.

foto: Wikipedia / Albert Kok 

← Met een luxe privétrein door India Canada meeste gerespecteerde land ter wereld →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam