Dit moet je doen als je op de Malediven bent

Bestemmingen 21 mei 2022
Dit moet je doen als je op de Malediven bent

Staat binnenkort een vakantie naar de Malediven op de kalender, of heb je altijd al gedroomd om de eilanden te bezoeken? Dan zit je bij het juiste adres. Ga bijvoorbeeld op vakantie naar de Malediven met FTI, een reisbureau die de volledige reis verzorgt voor een aantrekkelijke prijs. Daarnaast kan je vooraf ontdekken wat de Malediven zoal te bieden heeft. In dit artikel lees je namelijk wat de leukste activiteiten zijn als je de Malediven gaat bezoeken. Zo weet je bij aankomst precies wat leuk is om te doen en kun jij genieten van een prachtige vakantie.

Top 10 activiteiten om te doen

Als je aan de Malediven denkt, denk je misschien dat het een paradijs is van leuke activiteiten die gedaan kunnen worden. Het eiland bezit witte stranden met palmbomen en luxe bungalows die zich over de Turquoise zee uitstrekken. Hieronder is een selectie gemaakt van vier activiteiten die waanzinnig zijn om te doen.

Een bezoekje naar Malé

Malé is met een landoppervlakte van 2 bij 2 kilometer, een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. In de stad zijn belangrijke overheidsgebouwen te vinden, maar ook markten, moskeeën en musea. De stad is ideaal voor als je iets cultureels wilt doen. Zo kan je in het nationaal museum de volledige geschiedenis van het land ontdekken en is er een grote verzameling aan kostuums, manuscripten, antiek en wapens te bewonderen die toebehorenden aan de sultans van de Malediven.

Ontdek de onderwaterwereld

Het snorkelen op de Malediven is een waanzinnig mooie ervaring waarbij de wonderlijke onderwaterwereld ontdekt kan worden. Het eiland heeft diverse koraalriffen die te bewonderen zijn. Daarnaast als zeeschildpadden nieuwsgierig zijn, is er de kans dat zij komen buurten. Of je zwemt tussen een zwerm van kleurrijke vissen. Vaak kan je al snorkelen direct vanuit de bungalow. Anders zijn er diverse excursies te boeken, waarbij je naar een zandbank wordt gebracht om daar te snorkelen.

Het spotten van dolfijnen

De Malediven is ook een van de beste plekken ter wereld om dolfijnen te spotten. De dolfijnen hebben een vriendelijk karakter en zwemmen vaak naar de toeristenboten toe. Als je geluk hebt, kan je zelfs dolfijnen zien langs zwemmen vanuit de bungalow. Excursies zijn te boeken waarbij je uitvaart naar de Muli Channel, volgens velen is dit de plek waar de kans het grootst is om dolfijnen te spotten.

Watersport

Als je van actie houdt, is er ook de gelegenheid om diverse activiteiten op het water te doen. Denk bijvoorbeeld aan kajakken, kitesurfen, waterskiën, surfen, jetskiën of achterop een opblaasbare band of banaan. Met een grote uitgestrekte zee is er meer dan genoeg ruimte om even het gas open te gooien en te genieten van de omgeving. Wanneer je juist rustig wilt genieten, is er ook de mogelijkheid om te paddle boarden of suppen.

Een vakantie naar de Malediven is een ervaring die je zeker gedaan moet hebben in je leven. De omgeving is waanzinnig mooi en de activiteiten zijn stuk voor stuk leuk om te doen. Naast de genoemde elementen, zijn er uiteraard nog veel meer dingen om te ontdekken. Zo ben je vrij om te doen wat je leuk vindt, zodat je optimaal kunt genieten van de vakantie!

← Laatste coronaregels voor reizen naar Bonaire verdwijnen Bonaire versoepelt inreismogelijkheden →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam