De top 10 winterzonbestemmingen van 2019

Winterzon 13 nov 2019
De top 10 winterzonbestemmingen van 2019

Egypte is dit jaar wederom in populariteit gestegen ten opzichte van vorig jaar als het gaat om reizen naar de winterzon. Dit blijkt uit recent onderzoek van dé VakantieDiscounter. Waar vorig jaar nog 18% van de winterzonreizigers naar Egypte ging, is dat dit jaar 22%. Het land pakt daarmee een tweede plaats in de top 10 populaire winterzonbestemmingen, na Spanje (39%).
Kaapverdië, dat vorig jaar nog op de derde plaats in de top 10 staat, is naar de 9e plaats gekelderd. “Die daling kan o.a. te maken hebben met het faillissement van Thomas Cook”, aldus Laura Vlaanderen van dé VakantieDiscounter. “Zij boden veel betaalbare reizen aan naar de Kaapverdische eilanden. Omdat zij nu wegvallen, is dit een duurdere bestemming geworden. Egypte is dan voor velen wellicht een goedkoper alternatief.”

Dubai steeds populairder

Opvallende stijger in de top 10 is Dubai; dat land stond vorig jaar nog op de 9e plek in de ranglijst, maar is inmiddels naar de 5e plek gestegen in de lijst van populairste winterzonbestemmingen. Onderaan de lijst bungelt Indonesië met 1% van de reizigers. “Als we naar dat land kijken, gaat het vooral om Bali waar in de winter de vakantie wordt doorgebracht”, aldus Vlaanderen.

Populaire bestemmingen winterzon 2019

1. Spanje (39%, vorig jaar 40%)
2. Egypte (22%, vorig jaar 18%)
3. Portugal (7%, vorig jaar 6%)
4. Curaçao (5%, vorig jaar 4%)
5. Dubai (4%, vorig jaar 2%)
6. Turkije (4%, vorig jaar 3%)
7. Gambia (3%, vorig jaar 3%)
8. Marokko (2%, vorig jaar 3%)
9. Kaapverdië (2%, vorig jaar 7%)
10. Indonesië (1%, vorig jaar 2%)

Nederlander vliegt vooral naar de zon met kerst →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam