Bevalling in het in vliegtuig

Bevalling in het in vliegtuig

Afgelopen zondag vond er wel een heel bijzondere bevalling plaats. Aan boord van het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij TAM is een baby geboren.

Twee weken te vroeg

Het vliegtuig was onderweg naar de Boliviaanse hoofdstad La Paz toen het meisje, twee weken te voeg, werd geboren. Toevallig was er een arts en een verpleegkundige aan boord van het vliegtuig die konden helpen. De bevalling vond plaats in het gangpad van het toestel.

En we noemen haar… Tami

Een ambulance stond de moeder en de baby op het vliegtuig op te wachten. Moeder en kind maken het goed. Het meisje draagt de naam Tami, refererend aan de naam van de luchtvaartmaatschappij.

21 jaar lang gratis vliegen

Een woordvoerder van TAM heeft laten weten dat het kind tot haar 21ste verjaardag gratis vliegtickets krijgt als geboortegeschenk. Eindelijk een luchtvaartmaatschappij die eens positief reageert op gebeurtenissen. Tegenwoordig is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Want een zwangere vrouw die vraagt om een glas water of een te dikke regisseur worden zonder pardon het vliegtuig uitgezet.

← Grootste pilotenstaking in Duitse luchtvaartgeschiedenis Stakingen bij Lufthansa →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam