Grootste pilotenstaking in Duitse luchtvaartgeschiedenis

Grootste pilotenstaking in Duitse luchtvaartgeschiedenis

De aangekondigde staking van het personeel van Lufthansa is begonnen, maar heeft voor reizigers vanuit Nederland weinig gevolgen. Slechts vier vluchten van Schiphol naar Frankfurt zijn geannuleerd.

Geen problemen op Schiphol

Gelukkig hebben de vier annuleringen nog niet voor lange rijen en vervelende situaties gezorgd. Waarschijnlijk omdat de staking al van te voren was aangekondigd. Dit liet een woordvoerster van Schiphol weten. De zegsvrouw kon niet vertellen hoeveel vluchten van Lufthansa er vandaag nog vetrekken vanaf Schiphol. Vluchten naar München en Hamburg gaan in ieder geval gewoon door.

Staking duurt tot donderdag

Vanaf middernacht zijn de piloten van Lufthansa in staking gegaan en zij zijn van plan dit tot aanstaande donderdag vol te houden. Reden van de staking is dat ze een beter salaris willen en minder ontslagen. Niet alleen bij Lufthansa wordt het werk neergelegd, ook bij dochtermaatschappijen Germanwings en Lufthansa Cargo. Het zal dan ook de grootste pilotenstaking zijn in de Duitse luchtvaartgeschiedenis. Minister van verkeer, Peter Ramsauer, probeerde te bemiddelen maar dat liep op niets uit.

Verlies van 25 miljoen euro per dag

De Duitse luchtvaartmaatschappij verwacht dat vandaag circa achthonderd vluchten uitvallen. Lufthansa zal dagelijks 25 miljoen euro verliezen door de staking. Er werden vrijdag al twee derde van de vluchten geannuleerd die zouden vertrekken in de stakingsperiode. Vanmorgen heeft een woordvoerder van Lufthansa wel laten weten naar de rechter te willen stappen. Volgens Lufthansa staat de staking niet in verhouding tot de schade die de onderneming lijdt

Extra treinen ingezet

De Duitse spoorwegen zetten voor gedupeerde passagiers van Lufthansa tussen Keulen en Berlijn, tussen Berlijn en Hamburg en tussen München en Hamburg extra treinen in. Mensen die een ticket van Lufthansa hebben, kunnen het treinkaartje bij de luchtvaartmaatschappij declareren

← Einde staking Lufthansa Bevalling in het in vliegtuig →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam