Toeristen schrijven steeds meer

Opmerkelijk 01 mei 2017
Toeristen schrijven steeds meer

In de tijd van social media, e-mail en allerlei manieren om het thuisfront op de hoogte te houden van wat je op reis allemaal meemaakt, lijkt het ouderwetse schrijven weer helemaal in opkomst te zijn. Na een jarenlange dalende trend van briefkaarten en brieven sturen is er nu sprake van een groeiende groep mensen die offline op persoonlijke wijze contact houdt met familie, vrienden en andere dierbaren thuis. Op verschillende plekken heb ik de afgelopen maanden mensen ontmoet die vooral door middel van brieven hun reisverhalen delen. Wat ik vooral hoor is dat mensen het als een soort van rustmoment ervaren in een wereld die vaak zo gejaagd is dat er zelfs op vakantie minder van rust en relaxen komt dan gewenst is. Door de mobiele telefoon alleen nog maar ter hand te nemen op de momenten dat het echt nodig is zorg je ervoor dat er minder prikkels zijn die de rust verstoren.

Het meest aangename aan schrijven is dat je je verhaal in je eigen tempo doet en daarna verstuurd zodra je helemaal klaar bent. Je wordt tussentijds niet gestoord door berichtjes van andere of door reacties op wat je te melden hebt terwijl je aan het schrijven bent. Ik heb zelfs een reiziger in Venice Beach gesproken die al drie maanden onderweg is en iedere week een brief naar zijn ouders stuurt. Hij heeft hiervoor zelfs speciaal briefpapier laten drukken bij Reclameland zodat het papier helemaal in zijn persoonlijke stijl is. Hij vertelde me dat het een leuke verslaving geworden is waar hij ook zijn volgende reizen aan toe wil gaan geven.

Levenslang voor homo’s →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam