Saoedi-Arabië krijgt grootste hotel ter wereld

Hotels 23 mei 2015
Saoedi-Arabië krijgt grootste hotel ter wereld

Het grootste hotel ter wereld staat binnenkort in Mekka. Daar moet het 10.000 kamers tellende Abraj Kudai hotel in 2017 haar deuren openen. Het hotel zal uit een cluster van twaalf torens bestaan en een bijna Disney-achtige uitstraling hebben. Er zullen vijf verdiepingen speciaal verdiepingen bestemd zijn voor de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. Het hotel moet zeventig restaurants gaan tellen en zal om en nabij de 3,5 miljard euro gaan kosten.

Het hotel komt in Mekka te staan, op twee kilometer afstand van de heilige Masjid al-Ḥaram moskee. Door het enorme aantal kamers verslaat het Abraj Kudai hotel meteen het huidige grootste hotel ter wereld. Op dit moment is dat het MGM Grand Hotel in Las Vegas, dat 6198 kamers telt.

Wie overweegt om als toerist straks in dit hotel te overnachten die moet zich realiseren dat een biertje of wijntje hier uitgesloten is. In tegenstelling tot het liberale en populaire Dubai kun je in het islamitische Saoedi-Arabië wel vergeten dat er alcohol geschonken wordt. Ook buiten aan het zwembad chillen zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn. In de door Dar Al-Handasah gemaakte tekeningen is geen enkel zwembad zichtbaar. Grote kans dat er geen zwembaden komen.

← Riu opent nieuw hotel op Sal, Kaapverdië Motel One Praag →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam