Motel One Praag

Hotels 02 feb 2015
Motel One Praag

De Duitse hotelketen Motel One breidt in razendsnel tempo uit. Na 56 hotels geopend te hebben in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en België is het nu de beurt aan Tsjechië. Motel One Praag is het eerste designhotel van deze populaire keten in Tsjechië. Met maar liefst 141 kamers is het hotel een goed alternatief voor het reeds bestaande hotelaanbod in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Praagse invloeden met poppentheater, kroonluchters en bijna ‘gouden stad’

Motel One Praag bevindt zich op de Na Poříčí, op loopafstand van bezienswaardigheden als het Plein van de Republiek, de Týnkerk, de Karelsbrug en het oude centrum van de stad. De ‘One Lounge’ doet dienst als woonkamer, ontbijtcafé en bar en is ingericht met zowel traditionele als moderne elementen. De handgemaakte poppen weergeven de lange traditie van het Praagse poppentheater. De kroonluchters van Bohemien kristalglas reflecteren de barokke invloeden in de stad. Praag heeft als bijnaam ‘de gouden stad met de honderd torens’. Dit is terug te vinden in de glimmende, gouden lampen: deze symboliseren Praagse zandstenen torens die glanzen in de zon. De Praagse Motel One vestiging telt 141 kamers en kost vanaf €59 voor een eenpersoonskamer en vanaf €74 voor een tweepersoonskamer. Voor een ontbijt betaal je €9,50 per persoon. Tijdens evenementen geldt er een vaste toeslag van 20 euro per kamer per nacht.

Goede ervaringen

Ik heb persoonlijk goede ervaringen met Motel One. Afgelopen zomer sliep ik in Motel One Düsseldorf Airport en heb daar prima geslapen. Comfortabele bedden, een schone kamer en een goed werkende airco. Belangrijke elementen voor een goede nachtrust, toch? Het enige nadeel dat ik ervaren heb is de afwezigheid van een kluis op de kamer.

← Saoedi-Arabië krijgt grootste hotel ter wereld Nieuw: Hotel Riu Plaza Miami Beach →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam