Mauritius verwacht 25.000 Nederlanders per jaar

Landen 30 sep 2017
Mauritius verwacht 25.000 Nederlanders per jaar

Nog een maandje wachten en dan zal het aantal Nederlanders dat naar Mauritius op vakantie gaat explosief stijgen. Vanaf 30 oktober start KLM met een rechtstreekse vliegverbinding tussen Amsterdam en Mauritius. Dat doen ze in samenwerking met Air Mauritius. Tijdens het winterseizoen zal er drie dagen per week door KLM tussen Schiphol en Mauritius gevlogen worden. In het zomerseizoen neemt Air Mauritius de vluchten voor zijn rekening. In eerste instantie wordt er in de zomerperiode twee keer per week gevlogen, maar in juli en augustus komt daar vanwege de zomervakantie een derde vlucht bij.

Op basis van de capaciteit en het boekingsgedrag op dit moment zullen er naar schatting minstens 30.000 mensen per jaar van Nederland naar Mauritius vliegen. Op dit moment is ongeveer 80% van de boekers Nederlands, wat neer zou komen op ongeveer 24.000 Nederlandse reizigers per jaar. Daarnaast zullen er ook in de toekomst nog Nederlandse toeristen met Emirates of Air France naar Mauritius blijven vliegen. Ook dat zal nog tenminste voor een paar duizend toeristen per jaar zorgen. De schatting van 25.000 bezoekers op jaarbasis is daarom volgens ons nog aan de voorzichtige kant. De grens van dertigduizend zal zeker haalbaar moeten worden waarmee Mauritius zich in de top 10 van intercontinentale zonbestemmingen zal plaatsen binnen de Nederlandse markt.

← KLM blijft wel op Sint Maarten vliegen Egypte klimt uit een diep dal →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam