Egypte klimt uit een diep dal

Landen 06 apr 2017
Egypte klimt uit een diep dal

Egypte klimt uit een diep dal als vakantiebestemming. Na jarenlang dalende cijfers gezien te hebben voor het toerisme naar Egypte lijkt het keerpunt er eindelijk te zijn. Rondvraag bij touroperators die vakanties naar Egypte aanbieden leert ons dat er sprake is van gematigde positiviteit. Hoewel niemand met concrete cijfers naar buiten wil komen zegt men in het algemeen dat het aantal Egypte vakanties dat verkocht wordt weer stijgende is. De voorzichtige groei was al te zien bij de boekingen voor de winterzonvakanties naar Egypte de afgelopen winter. Het lijkt erop dat deze positieve trend zich voortzet voor het zomerseizoen.

Egypte heeft een paar jaar lang te maken gehad met een sterk teruglopend aantal toeristen als gevolg van aanslagen en terreurdreiging. De ellende is een beetje begonnen tijdens de Arabische Lente die in Egypte op 25 januari 2011 startte en uiteindelijk twee regeringen de kop heeft gekost. Daarnaast berokkende het Egypte een enorme imagoschade. In de zoektocht naar een zon- of duikvakantie komen toeristen nu weer vaker bij Egypte uit als reisdoel, mede omdat andere bestemmingen vaker uitverkocht of te duur zijn.

← Mauritius verwacht 25.000 Nederlanders per jaar Tsjechië trekt meer toeristen uit de Benelux →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam