Joyflying bij Corendon Airlines

Joyflying bij Corendon Airlines

Afgelopen dinsdag is er op Schiphol een piloot aangehouden die al 13 jaar met een vervalst vliegbrevet vloog. Een raadsman van Corendon Airlines heeft dit bericht bevestigd.

Arrestatie

Dinsdag stond  de fake piloot op het punt om 101 passagiers naar Ankara te vliegen met een Boeing 737, toen het KLPD de man arresteerde. De neppiloot deed ter plekke zijn strepen af. Corendon Airlines was inmiddels al ingelicht over de arrestatie en zorgde voor een vervangend piloot.

Koning te rijk

De piloot, Thomas S. was een 41-jarige Zweed woonachtig in Milaan. In de Italiaanse stad had hij een eigen fotostudio. Hij vloog de hele wereld rond en had volgens collega’s ‘in elk stadje een ander schatje’. Hij voelde zicht de koning te rijk, maar hier werd dinsdag dus een einde aan gemaakt.

Meer dan 10.000 vlieguren

De neppiloot heeft in de 13 jaar dat hij zonder papieren vloog tenminste 10.000 vlieguren gemaakt voor maatschappijen in België, Groot- Brittannië en Italië. Hij was wel in het bezit van een brevet, maar deze was verlopen en ook niet geldig voor verkeersvliegtuigen. Daarom had hij een brevet nagemaakt om toch te kunnen vliegen.

Corendon directeur geschokt

De directeur van Corendon Airlines, Yildiray Karaer, liet weten zeer geschokt te zijn en de zaak hoog op te nemen. Volgens de luchtvaartmaatschappij was er destijds geen enkele reden om de piloot niet aan te nemen. Voor hij in dienst trad had hij ook al gewerkt voor  Air Sweden, Apollo Airlines, Air One en Jet2.com.

Vrijdag voorgeleid

Vrijdag zal de piloot worden voorgeleid voor de rechter-commissaris. De advocaat van de piloot zegt dat hij Corendon Airlines ’’vakkundig om de tuin heeft geleid met zijn vervalste papieren”.  Volgens hem is het overduidelijk dat de piloot niet meer langer voor Corendon Airlines vliegt.

← Meer toeristen naar Egypte Einde hoge rekening door limiet mobiel internet →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

3 reacties

  1. Gert
    6 maart 2010 om 12:24

    Het is onverstelbaar hoe dit heeft kunnen gebeuren en helemaal omdat hij bij een maatschappij in het conservatieve Groot Britannie heeft gevlogen en zelfs hier niet door de mand is gevallen ik vergelijk dit met iemand die al jaren zonder rijbewijs rond rijd alleen ik vind dat hij ondanks zijn goede vliegervaring toch vele mensen in gevaar heeft gebracht.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam