Toename gebruik alternatieve parkings bij Schiphol

Overig 27 nov 2019
Toename gebruik alternatieve parkings bij Schiphol

Het aantal reizigers dat voor alternatieve parkeermogelijkheden bij Amsterdam Airport Schiphol kiest neemt alsmaar toe. Waar twintig jaar geleden vrijwel iedereen die met de auto naar Schiphol kwam de auto op één van de parkings van Schiphol wegzette, daar maakt men tegenwoordig steeds vaker gebruik van alternatieven. De markt wat betreft parkeren bij luchthavens is in een periode van 10-15 enorm veranderd. Parkeren bij Schiphol werd alsmaar duurder. Dat geschiede zogenaamd om mensen te stimuleren om met de trein te komen. Helaas is dat niet voor iedereen een alternatief. Als je niet uit de Randstad komt dan zit je vaak met onmogelijke tijden. Probeer maar eens om vanuit pakweg een provinciestadje als Roosendaal met de trein naar Schiphol te reizen om daar een vroege Transaviavlucht naar een Grieks eiland te pakken. Dat is onmogelijk. Of probeer bij aankomst op Schiphol na tien uur ’s avonds maar om met het openbaar vervoer naar je huis in Drenthe te reizen. No way dat dat lukt. Daardoor blijft er een grote vraag naar parkeerplekken op en rond Schiphol.

Op het moment dat prijzen de pan uit rijzen dan ontstaat er ruimte voor concurrentie. En die is er gekomen. Slimme ondernemers gingen terreinen in de buurt van Schiphol exploiteren als parkings voor de luchthaven. Quickparking was één van de eerste, mogelijk zelfs de eerste, concurrent voor Schiphol. Met tarieven die soms wel tientallen procenten onder die van Schiphol doken kregen reizigers ineens een alternatief voor het steeds duurder wordende parkeren op onze nationale luchthaven.

Inmiddels is het aantal aanbieders van alternatieve parkeermogelijkheden rond Schiphol flink toegenomen. Wie op LuchthavenSchipholparkeren kijkt die ziet welke aanbieders er zijn. Sites zoals deze zijn geliefd geworden, omdat ze je de beste parkeertarieven laten zien voor jouw reisperiode. Je kunt vervolgens direct online reserveren.

Wij zien de markt voor alternatieven parkings de komende jaren alleen maar toenemen. De treinen kunnen het niet meer aan en de luchthaven biedt voor mensen die langer dan twee dagen reizen maar twee opties aan: parkeren met een transferbus of valetparking. Dat maakt het parkeerproduct van Schiphol zelf niet veel beter dan de goedkopere alternatieven.

← In 2020 op wintersport met het vliegtuig Fietsen door de bomen →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam