Antwerpen erg populair deze zomer

Steden 01 sep 2017
Antwerpen erg populair deze zomer

De Vlaamse stad Antwerpen is enorm populair deze zomer. Nu zit de stad al jarenlang in een groei wat betreft het aantal toeristen, dus loopt deze groei deels in de lijn der verwachtingen. Een gerealiseerde groei van bijna 5% in de zomer van 2017 ten opzichte van de zomer van vorig jaar is echter een hoger resultaat dan men bij de zuiderburen heeft durven hopen. Volgens de media is het succes mede te danken aan een aantal evenementen die de afgelopen maanden flink bezoekers trokken zoals Antwerp Pride, de Rubensmarkt, het BK Wielrennen, het Bollekesfeest en de diverse evenementen die bij de Zomer van Antwerpen horen.

Naar schatting vier miljoen dagjesmensen bezochten het stad de afgelopen maanden. Meer dan een derde was afkomstig uit het buitenland. Dat is inclusief Nederlandse dagjesmensen die de grootste groep vormen binnen de buitenlandse dagjesmensen. In totaal kwam bijna een vijfde deel van de dagjesmensen uit Nederland.

← Louvre Abu Dhabi opent volgende maand Gevolgen aanslag Barcelona voelbaar →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam