Code oranje voor hele provincie Antwerpen

Steden 29 jul 2020
Code oranje voor hele provincie Antwerpen

Gisteravond heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft code oranje afgegeven voor de hele provincie Antwerpen in België. Dit negatieve reisadvies geldt niet voor de rest van België. De ‘code oranje’ is een direct gevolg van de snelle stijging van het aantal coronagevallen in en rond de stad Antwerpen de afgelopen weken. Vorige week kondigde de Belgische overheid al strengere coronamaatregelen aan, zoals een uitbreiding in het verplichte gebruik van mondkapjes en een avondklok. Voor de Nederlandse overheid was dit een extra signaal dat het op dit moment niet goed gaat met de ontwikkeling van het aantal besmettingen net over de grens.

Bij een code oranje wordt niet-noodzakelijk reizen afgeraden. Daar valt vakantie onder, maar ook het even gaan tanken of winkelen in de provincie Antwerpen. Dit heeft dus ook impact op het grensverkeer. Nederlanders die in West-Brabant wonen zijn gewend om even de grens over te gaan. Dat kunnen ze nu beter niet doen. Officieel geldt er vanaf nu een dringend quarantaine-advies van 14 dagen voor wie uit een oranje gebied komt. Dus beter maar even niet naar de beroemde Vogeltjesmarkt gaan komende zondag of uit gaan eten net over de grens.

Voor toeristen die nu in de provincie Antwerpen zitten, is het advies om zo snel mogelijk naar huis te komen. Als je reis nog maximaal enkele dagen zou duren, dan mag je hem aanraden. Wie nog moet vertrekken naar Antwerpen, die kan dat beter niet doen.

← Binnenkort mogelijk met de nachttrein naar Praag te reizen Minder reizigers naar Hongkong →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam