Minder reizigers naar Hongkong

Steden 21 jan 2020
Minder reizigers naar Hongkong

Het afgelopen jaar zijn er minder reizigers naar Hongkong gevlogen. Volgens de statistieken die afgelopen weekend vrijgegeven werden heeft de internationale luchthaven van Hongkong in 2019 maar liefst 4,2 procent minder passagiers verwerkt dan in 2018. Procentueel is dit de op één na grootste daling. Het jaar 2009 kreeg je maken met een passagiersdaling van 5 procent. Dit was toen het gevolg van de financiële crisis die de moderne wereld raakte, waarbij vooral de meer welvarende steden in Azië flink getroffen werden.

In 2019 handelde de luchthaven 71,53 miljoen passagiers af tegenover 74,7 miljoen reizigers in 2018. Dat is in absolute aantallen de grootste daling: 3,2 miljoen mensen minder. De daling wordt volledig toegeschreven aan de felle anti-regeringsprotesten in Hongkong. Die haalden het afgelopen jaar geregeld het wereldnieuws en hadden vooral impact op het toerisme naar Hongkong. Vooral het geweldadige karakter van de protesten zorgde ervoor dat reizigers in de loop van het jaar Hongkong begonnen te mijden. Dit ging ten ten gunste van andere steden in het Verre Oosten. Die zagen het aantal passagiers juist stijgen. Door de daling zijn de Chinese luchthavens van Shanghai en Guangzhou Hongkong voorbijgestreefd qua passagiersaantallen.

← Code oranje voor hele provincie Antwerpen Met z'n allen naar Caïro? →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam