Toerisme Antwerpen amper getroffen door terreurdreiging

Toerisme Antwerpen amper getroffen door terreurdreiging

Het toerisme in Antwerpen heeft weinig last van de huidige terreurdreiging. De nieuwsberichten de afgelopen dagen over mogelijke aanslagen in Antwerpen en de militairen die zichtbaar in Antwerpen rondlopen heeft amper invloed op het aantal mensen dat Antwerpen bezoekt. Dat blijkt uit rondvragen bij hoteliers in Antwerpen.

Iets meer annuleringen

We hebben vijftien hotels in Antwerpen opgebeld om te vragen of er de afgelopen dagen meer annuleringen hebben plaatsgevonden van hotelkamers dan anders in deze periode. Vier hotels gaven aan dat er iets meer geannuleerd wordt dan anders in de tweede helft van januari. Twee hotels gaven aan zelfs te maken te hebben met iets minder annuleringen. Op basis van de meestal summiere cijfers die de hotels verstrekt hebben lijkt het erop dat het aantal annuleringen op dit moment vijf tot tien procent hoger ligt dan gewoonlijk in januari.

Iets minder boekingen

Van de vijftien hotels gaven drie hotels aan dat er de afgelopen week wel minder reserveringen plaatsgevonden hebben van hotelkamers. Een hotel in de buurt van de joodse gemeenschap van Antwerpen zegt dat de afgelopen twee dagen het aantal boekingen opvallend laag ligt. Dit zou kunnen liggen aan het feit dat de kranten erop zinnespelen dat juist deze buurt een verhoogd risico kent op aanslagen door terreurcellen.

← Verwachtte sneeuwstorm New York blijft uit Geen verdere daling aantal vakanties →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam