Toenemende bekendheid Trivago

Hotels 04 mrt 2021
Toenemende bekendheid Trivago

De kans dat je weleens van hotelzoeker Trivago gehoord hebt, wordt steeds groter. Deze hotelvergelijker neemt een steeds grotere positie in binnen de markt van de online hotelboekingen. Dat blijkt uit het klikgedrag op de websites van reisuitgever Silver Media en onderzoek dat wij via onderzoeksbureau Meten Is Weten uit hebben laten voeren. In een markt waarin Booking.com almachtig groot geworden is en er amper ruimte lijkt voor concurrentie, lijkt dat toch aardig mee te vallen. Veel van de regelmatig boekende reizigers gebruiken inderdaad Booking als primaire site en app om naar hotels, appartementen en andere soorten accommodaties te zoeken. Maar een toenemende hoeveelheid zoekende klanten gebruikt een tweede of derde bron voordat er een daadwerkelijke boeking tot stand komt. Want de consument heeft inmiddels door dat Booking niet altijd de goedkoopste manier is om een kamer te reserveren.

Op basis van het aantal uitgaande kliks en de omzet via een aantal reiswebsites van Silver Media blijkt dat waar Trivago in een periode van vijf jaar tijd aanzienlijk populairder geworden is, waar Booking een stagnatie laat zien. Hierbij zijn alle parameters zoals aantal links en het bezoekgedrag meegerekend. Een kleinschalig onderzoek via onderzoeksbureau Meten Is Weten laat zien dat de naamsbekendheid van Trivago nu twintig procent hoger ligt dan een jaar geleden, dat het gebruik van Trivago als primaire hotelzoeker met vijftien procent is toegenomen en dat men Trivago zo’n dertig procent vaker als secundaire site gebruikt voor een hotelzoekopdracht. Saillant detail is dat een deel van de boekingen die met dank aan Trivago plaatsvindt, uiteindelijk bij Booking terecht komt. Want het grote verschil tussen deze twee sites is dat Trivago geen boekingen tot stand brengt, maar een zogenaamde meta-searcher voor accommodaties is. Trivago laat de beste deals zien, waarna je door kunt klikken naar de daadwerkelijke aanbieders om de boeking tot stand te brengen.

← Ruby Hotels opent nieuw hotel in Frankfurt Harbour Village op Bonaire weer open →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam