Snelste trein ter wereld in China

Snelste trein ter wereld in China

Ruim een week geleden heeft China de snelste trein ter wereld gelanceerd. De trein rijdt tussen Wuhan en Guangzhou met een gemiddelde snelheid van 350 kilometer per uur. Even ter vergelijking: een Nederlandse trein gaat 160 kilometer per uur.

1069 kilometer in drie uur

Het traject tussen Wuhan en Guangzhou is 1.068,6 kilometer en neemt met deze nieuwe trein slechts drie uur in beslag. Voorheen was dit 10,5 uur. Verwacht wordt dat deze verbinding een duidelijke impact zal hebben op het vliegverkeer tussen de twee steden. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben hun ticketprijzen voor deze route inmiddels al gehalveerd.

Vier jaar tot realisatie

Het duurde vier jaar om de snelste treinverbinding af te werken. De nieuwe hogesnelheidslijn maakt gebruik van technologie die ontwikkeld werd in samenwerking met buitenlandse firma’s, waaronder Siemens.

Roker houdt treinverkeer drie uur op

Nog geen week na de feestelijke onthulling in China van de snelste spoorlijn ter wereld, zijn een trein en een duizendtal passagiers drie uur lang opgehouden door een roker. De trein bevond zich nog in het station van Canton, toen een passagier zijn sigaret aanstak. Het gevolg was een vertraging van drie uur doordat de nodige veiligheidscontroles uitgevoerd moesten worden.

← Maffiapraktijken door reisorganisaties Extra screening voor luchtreizigers uit 14 landen naar VS →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam