Vanaf nu visumvrij naar China met Riksja Travel

Bestemmingen 02 jul 2018
Vanaf nu visumvrij naar China met Riksja Travel

Deze week ontvingen we onderstaand persbericht van Riksja Travel, waarin ze aankondigen nu twee speciale China-reizen aan te kunnen bieden waarbij je zonder visum naar China kunt reizen. Een mooi product waar zeker markt voor zal zijn. Vanuit persoonlijke ervaring wil ik wel een kleine kanttekening zetten bij het visumvrij naar China reizen. Ik heb zelf in maart dit jaar van de 144-uurs-regeling gebruik willen maken om visumvrij naar China te reizen. Ik werd geweigerd, wat achteraf vrijwel zeker het gevolg is van een Turkije-stempel in mijn paspoort. Lees dit verhaal maar: “Niet welkom in China“. De vraag is in hoeverre Riksja kan garanderen of u China ook daadwerkelijk zonder visum binnenkomt. 

Het persbericht:

Waar een bezoek aan China al sinds jaar en dag flink wat voeten in de aarde heeft, is het nu mogelijk om het Aziatische land visumvrij te bezoeken. Riksja Travel heeft twee reizen ontwikkeld die visumvrij zijn. En dat is uniek. Dat legt de weg vrij voor reizigers die binnen 24 uur naar China willen.

Van ingewikkelde visumformulieren, afwijkende regels voor een online visum tot het moeten overleggen van een werkgeversverklaring: de Chinese autoriteiten hebben het de laatste jaren niet al te gemakkelijk gemaakt om het land te bezoeken. Reizigers zijn afhankelijk van de snelheid van de Chinese overheid en de werkgever, waardoor het regelen van een visum soms twee weken en soms wel drie maanden kan kosten. Reden voor Riksja China, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel, om op zoek te gaan naar de spreekwoordelijke mazen in de wet.

“Sinds eind 2017 is het transitvisum voor de regio’s rondom Beijing en Shanghai verlengd van 72 uur naar 144 uur, zes dagen dus”, legt Danny Verheij, bestemmingsexpert van Riksja China, uit. “Dat biedt mogelijkheden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met onze lokale partner om te kijken of we ons reisaanbod konden uitbreiden met een aantal korte China-reizen en dat is gelukt.” Reizigers kunnen nu een bezoek aan Hongkong, dat al visumvrij is, combineren met een korte rondreis door China. Verheij: “Natuurlijk zie je dan nog niet alle highlights die het land rijk is, maar wel unieke steden als Hongkong, Shanghai, Beijing, waterdorpen en zelfs de Chinese muur!” Doordat een visum niet nodig is, kan Riksja’s partner in China de reizen snel bevestigen en is het vanaf nu ook mogelijk om op korte termijn te vertrekken.

← Columbus Travel zet als eerste reismagazine voet op de Turtle Islands Populair Thais strand tijdelijk dicht →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam