Reisadvies Thailand

Reisadvies Thailand

De autoriteiten in Thailand hebben voor Bangkok en omringende gebieden een avondklok ingesteld. De avondklok is geldig vanaf woensdagavond 20.00 uur tot donderdagochtend 06.00 uur.

Einde aan geweld maken

Iedereen zal vanaf vanavond tot morgenochtend binnen moeten blijven. Wanneer dat niet voldoende is, zal het verbod herhaald worden. De avondklok is ingesteld om een einde te maken aan het geweld. Op verschillende plaatsen in Bangkok is brand gesticht. Tevens zijn er journalisten bedreigd en gewond geraakt.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft afgelopen weekend het reisadvies voor Bangkok aangescherpt naar niveau 6. Dat betekent dat alle reizen naar de Thaise hoofdstad worden ontraden.

Calamiteitenfonds

Ook het Calamiteitenfonds heeft wederom een dekkingsbeperking afgegeven. Dit betekent dat consumenten die onder de garantieregeling vallen, hun reis naar Bangkok kosteloos kunnen annuleren.

Reizen naar overige delen van Thailand

De luchthaven en luchthavenhotels in Bangkok zijn volgens Het Ministerie en Calamiteitenfonds wel veilig. Hier geldt het advies dus niet voor. Ook de ANVR meldt dat reizen naar overige delen van Thailand gewoon door gaan, omdat de situatie buiten Bangkok wel veilig is. Rondreizen worden, indien nodig, aangepast aan de situatie.

← Olievlek zorgt voor stijging toerisme in Florida Vliegtuigramp Libië: meer dan honderd doden →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam