Nederlanders in het buitenland

Vakantie 07 dec 2009
Nederlanders in het buitenland

Ruim één op de tien Nederlanders mist zijn kroketje of frikandel tijdens de vakantie. Daarnaast zien we het ontbreken van de Goudse kaas en onze favoriete tv-programma’s als een groot gemis. Om toch in de behoeften te voorzien tijdens de vakantieperiode, kiezen veel Nederlanders ervoor om massaal naar de bekende badplaatsen af te reizen. Salou, Lloret, Alanya zijn een paar van de vele badplaatsen waar Nederlanders hun vakanties doorbrengen. Daar creëren we een Klein Nederland om onze thuisbasis niet al te veel te missen. Vooral op de Spaanse costas kun je gewoon Nederlands spreken en een broodje kroket of frikandel bestellen.

Hieronder de Top 10 vakantiebestemmingen van Nederlanders in het buitenland:

1. Lloret de Mar, Spanje

2. Alanya, Turkije

3. Salou, Spanje

4. Kos, Griekenland

5. Mallorca, Spanje

6. Torremolinos, Spanje

7. Chersonissos, Kreta, Griekenland

8. Ibiza, Spanje

9. Playa del Inglés, Gran Canaria

10. Mambo Beach, Curacao

Geen respect voor normen en waarden

In het buitenland zijn er andere normen en waarden dan in Nederland, maar respect hiervoor is vaak ver te zoeken. We willen ons graag thuis voelen in een ander land en aanpassen aan de lokale bevolking is er niet bij. Wanneer we de grensovergang gepasseerd hebben, is de vakantie begonnen en lijken er geen regels te zijn.

Luidruchtig en onbeschoft

Overal waar we komen zijn we erg aanwezig. Er wordt hard gepraat, ze verstaan ons toch niet, en gaan het lawaai niet uit de weg. Ondertussen gaan ook de kinderen mee in dit asociale gedrag. De verwende blagen rennen luidruchtig over de boulevard en zetten alles op z’n kop. Ze kunnen ongegeneerd hun gang gaan, want de ouders spreken hen hier niet op aan.

Naar de supermarkt gaan we ‘gewoon’ in onze zwembroek, even een T-shirt aantrekken is overbodig. Om toch een beetje cultuur op te snuiven bezoeken we nog een kerkje of kathedraal, maar dan natuurlijk wel in korte broek. ’s Avonds bestellen we met opgeheven vingertje een drankje op het terras. Mocht de ober er geen ijs in hebben gedaan, dan fluiten we ‘m direct terug. Voor alle moeite die de obers voor ons doen in de hitte hebben we uiteindelijk weinig tot geen fooi voor over.

Nederlanders schamen zich voor elkaar

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders die permanent in het buitenland wonen, zich schamen voor z’n landgenoten. Het gedrag van de Nederlanders is nog niet erger dan de Britten of Duitsers maar wel ronduit asociaal te noemen. Daarom zijn er ook genoeg Nederlanders die de welbekende badplaatsen vermijden in het hoogseizoen, om zich niet te hoeven schamen.

← Support vakantiegids: reizen met een handicap Kilometerheffing en toerisme →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Chersonissos lover
    7 december 2009 om 09:36

    Voor jongeren is er maar één vakantiebetsemming op Kreta: echt los ga je alleen maar in CHERSONISSOS.


  2. Ed
    16 januari 2011 om 16:07

    Laat die uithundakfiguren daar maar lekker in hun reservaat blijven, dan blijven de aktieve vakantiebestemmingen lekker rustig.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam