Maximumsnelheid gaat omlaag in Frankrijk

Maximumsnelheid gaat omlaag in Frankrijk

De maximumsnelheid op provinciale wegen in Frankrijk wordt verlaagd van 90 naar 80 kilometer per uur. De Franse premier Edouard Philippe maakte deze maatregel vandaag bekend. Het belangrijkste doel van de verlaging van de snelheidslimiet is het terugdringen van het aantal verkeersdoden. Daarnaast is een lagere maximumsnelheid ook beter voor het milieu, waardoor Frankrijk gemakkelijker de steeds strenger wordende emissienormen kan behalen. De nieuwe maximumsnelheid betekent wel een langere reistijd voor forensen en ook voor toeristen die de Franse tolwegen willen vermijden.

Volgens onderzoek dat uitgevoerd is tussen juli 2015 en juli 2017 zou het reduceren van de snelheidslimiet moeten resulteren in een daling van 4,6% van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Frankrijk.

← Orkaan Berguitta op weg naar Mauritius Drama in Las Vegas →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam