Italiaanse musea gaan 18 mei weer open

Italiaanse musea gaan 18 mei weer open

Het land in Europa dat tot de ergst door COVID-19 getroffen bestemmingen behoort, gaat langzaamaan weer van het slot af. De lockdown die bijna twee maanden geleden ingesteld werd om de verspreiding van het coronavirus binnen Italië af te remmen, wordt stap voor stap versoepeld. Dat kondigde de Italiaanse premier Giuseppe Conte aan via een persconferentie. Als eerste mogen fabrieken en bouwbedrijven weer aan de slag gaan. Dat gebeurt aanstaande maandag al. Twee weken later, op 18 mei, mogen onder andere de musea weer open. Omdat naar Italië reizen voor ons Nederlanders voorlopig er niet in zal zitten, zullen het de Italianen zelf zijn die binnen de dan geldende regels hun eigen musea kunnen bezoeken. Zij kunnen dan David weer met eigen ogen gaan aanschouwen in Galleria dell’Accademia of de werken van oude Italiaanse meesters bewonderen in de Pinacoteca di Brera.

Wanneer toeristen weer naar de Italiaanse musea kunnen gaan, is nog niet bekend. Voorlopig zit het land nog volop in de coronacrisis en is er geen enkele goede voorspelling te maken wat betreft het op gang komen van het buitenlands toerisme.

← TUI-voucher ook bij Droomparken in te leveren Reissector voert corona-voucher in →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam