Flinke schade werelderfgoed door stepjes

Flinke schade werelderfgoed door stepjes

Tijdens een stedentrip kom je steeds vaker van die elektrische stepjes tegen op straat en in het verkeer. De een vindt deze stepjes een zege, de ander vervloekt ze. In Rome zijn ze nu zeker niet blij met deze veel door toeristen gebruikte transportmiddelen. Afgelopen week dachten twee Amerikaanse toeristen dat ze met hun stepjes de Spaanse Trappen af konden gaan. Niet dus. Het resultaat is dat er voor naar schatting 25.000 euro aan schade is ontstaan aan dit voor Rome iconische erfgoed.

Omdat een passant het tafereel vastgelegd heeft op video, heeft men de daders kunnen achterhalen. Die hebben ieder een boete opgelegd gekregen van 400 euro. Daar zijn ze gezien de schade van een kwart toen dan nog goed vanaf gekomen. O ja, ze mogen ook nooit meer terugkeren naar de monumentale trappen.

De vraag is hoe lang de elektrische stepjes nog toegestaan zullen blijven in steden zoals Rome. Een aantal steden hebben ze al in de ban gedaan, zoals het eveneens druk bezochte Barcelona.

← De 10 beste waterparken in Europa Duitse Tuin bij Floriade Expo 2022 geopend →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam