De vijf populairste ijsbarren ter wereld

De vijf populairste ijsbarren ter wereld

Ben jij een echte koele kikker? Heb je altijd al een extra koud biertje willen drinken in een ijsbar? Of een cocktailworkshop willen volgen bij min 10 graden? Het kan tegenwoordig in één van de vele ijsbarren ter wereld. Alles in de bar, zowel de muren, de bar, de krukken als de glazen zijn van ijs. Dit zijn de vijf populairste ijsbarren ter wereld.

1. XtraCold Amsterdam in Nederland

Zoals de naam doet vermoeden is alles in XtraCold gemaakt van ijs. LED- lampen zorgen voor een prachtige regenboog in deze ijsruimte. De muziek zorgt ervoor dat je in beweging blijft.

In deze ijsbar in hartje Amsterdam is meer te doen dan alleen drinken. Bezoekers kunnen een  speciale 4D-film bekijken. Deze voorstelling met polariserende bril, speciale kleding, een bewegende vloer en windturbines is afgestemd op het reizen over ijsbergen en langs steile afgronden op een fantasie ijslandschap. De bril zorgt voor krachtige kleuren wat leidt tot een fantastische ervaring.

Aanrader: Een koel glas Extra Cold bier van Heineken.

2. Minus5 Ice Bar in Las Vegas

Deze ijsbar is perfect als je even wil afkoelen na een potje blackjack of poker. Deze ijsbar zit namelijk midden in een casino. De ijssculpturen worden elke zes tot acht weken vernieuwd. Eenmaal binnen wordt je voorzien van een dikke jas om warm te blijven. Ontspannen kan op de met herten huiden bedekte ijsbanken.

Aanrader: Het gevarieerde aanbod van wodka cocktails, geserveerd in de speciaal ontworpen glazen.

3. Icebar Londen in Engeland

Deze bar is in de voormalige wijnkelders van het Britse Koningshuis in Heddon Street gevestigd. Bij een temperatuur van minus 5 graden kunnen er verschillende dranken worden besteld. Ook deze bar is volledig gemaakt van ijs, inclusief de glazen. Om warm te blijven kan gebruik gemaakt worden van een thermische jas en handschoenen.

Aanrader: Geniet van rum, wodka, whisky, gin, tequila en champagne cocktails.

4. Icebar Orlando in Florida

Na alle grote pretparken in Orlando te hebben bezocht, kun je bij deze bar afkoelen. In deze bar is liefst 50 ton aan ijssculpturen te bezichtigen. In combinatie met een uitgebreide verlichting en muziek zorgt dit voor een onvergetelijke ervaring.

Speciaal aan de ijsbar in Orlando is de medewerking van ontwerper Aaron Costic. Hij heeft meerdere wereldkampioenschaptitels voor het ontwerpen van ijssculpturen op zijn naam geschreven.

Aanrader: de Pinnacle Vodka. Deze heeft 22 smaken, waaronder slagroom, het belangrijkste kenmerk in deze ijsbar.

5. Absolut Icebar Stockholm in Zweden

Dit het was de eerste permanente ijsbar ter wereld. De bar zit midden in het oude centrum van Stockholm, op loopafstand van andere gelegenheden. Ook in deze bar kun je genieten van prachtige ijssculpturen. Volgens de eigenaren is alles gemaakt van kristalhelder ijs uit de rivier de Torne. Nadeel is dat je moet reserveren en slechts 45 minuten binnen kunt doorbrengen.

Aanrader: De Absolut Vodka cocktail.

Doe je één van deze vakantiebestemmingen aan? Dan zijn deze ijsbarren absolute aanraders.

← Rondrit in Dubai Toy Story Playland in Disneyland Parijs →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Fok Mi Heart
    10 december 2010 om 15:06

    Geef mij maar een lekkere strandbar met hoge temperaturen in plaats van een opgepimpte koelkast


  2. K. Groters
    16 december 2010 om 12:49

    Dat is een aardig wat ijs 50 ton, ben wel benieuwd hoe het er van binnen uitziet en hoe groot het is. Aan de andere kant is het natuurlijk van de zotte dat zulke stroomverbruikende barren midden in Las Vegas of Florida kunnen.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam