Hoe zorg je voor een goed verzorgde look voor een zakenreis?

Handige tips 03 mei 2021
Hoe zorg je voor een goed verzorgde look voor een zakenreis?

Als je een belangrijke afspraak hebt met een zakenpartner, moet je natuurlijk je beste beentje voor zetten en netjes voor de dag komen. Zeker als je daarvoor helemaal naar het buitenland reist. Hoe je het ook wendt of keert, ook op je uiterlijke verschijning wordt immers gelet. Met de juiste verzorgingstips maak je dit tot een succes: we delen onze tips.

Trek de juiste outfit aan

Denk allereerst na over de juiste outfit om te dragen naar een zakelijke afspraak. Dit kan verschillen per branche: bij het ene bedrijf is het wenselijk om in pak te verschijnen, bij het andere bedrijf kun je je juist meer casual kleden. Probeer dit dan ook zo goed mogelijk in te schatten! In ieder geval zit je altijd goed met een mooi overhemd. Draag ‘m bijvoorbeeld in wit, grijs of blauw, optioneel met een bijpassend jasje. Met de juiste broeken heren kies je voor een goed onderstuk. Denk daarbij aan een pantalon, om voor een nette uitstraling te gaan. Mag het iets relaxter? Dan kun je denken aan een chino: een ideale optie tussen een hele chique en een casual styling.

Breng een bezoek aan de kapper

Niet alleen je outfit telt mee, ook je kapsel moet in orde zijn! Ga daarom voorafgaand aan je afspraak naar de kapper. Als je er de tijd voor hebt, kun je dit bijvoorbeeld het best een week of enkele dagen voorafgaand aan het gesprek doen: er wordt wel genoemd dat je kapsel dan het mooist zit. Of plan de kappersafspraak juist direct voor het gesprek – het is net wat jij het beste idee vindt.

Optioneel: draag een bril

Het schijnt in je voordeel te kunnen werken om een bril te dragen tijdens een zakelijke afspraak. Dit kan namelijk voor het oog je intelligentie vergoten. Wissel je altijd al af tussen contactlenzen en een bril? Dan is het zeker een idee om je bril te dragen naar het gesprek. Het is anders ook een optie om een bril zonder sterkte op te zetten. Houd er echter wel rekening mee dat je die bril vervolgens waarschijnlijk niet meer gaat dragen: dit kan wel opvallend zijn, mocht je de functie krijgen. Al is het natuurlijk ook maar de vraag hoe precies dit wordt onthouden.

Zorg dat je fris ruikt

Ook een goede geur kan je helpen bij je gesprek! Voorkom in ieder geval dat je niet lekker ruikt. Een zweetlucht, muffe kledinglucht of vieze adem: dat wil je absoluut niet hebben. Spuit voor het gesprek wat deodorant op, wees er zeker van dat je kleding fris ruikt en zorg dat je kauwgum bij je hebt. Als extraatje kun je denken aan aftershave of parfum. Let er daarbij echter weer op dat je voor een subtiele geur kiest: het gaat om de ideale balans. Verder kan een goed luchtje je net dat stukje zelfverzekerder maken tijdens het gesprek, dat is natuurlijk zeker een goed idee!

Nieuwe iPhone 12 ideaal voor reizigers →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam