De 10 beste waterparken in Europa

De 10 beste waterparken in Europa

De hittegolven houden aan en verspreiden zich over Europa, tijd om af te koelen dus! Misschien heb jij je vakantie al gepland, toevallig naar een land met een van de beste waterparken? Je bent nooit te oud voor een uitje naar een waterpark. Het bezorgd je een zorgeloze dag vol verkoeling, adrialine, maar vooral veel plezier. Hier wachten adembenemende achtbanen, spectaculaire glijbanen en zwembaden op je! Het is tijd om je innerlijke kind tot leven te laten komen en te genieten van de zomer.

Om deze reden heeft Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen, besloten om de 10 beste waterparken in Europa voor je op een rij te zetten. Voor dit onderzoek hebben we de recensies op Google en TripAdvisor geanalyseerd om jou de beste Europese waterparken te kunnen laten zien.

[1] Siam Park, Tenerife – 41.950 Google reviews en 4.6*

Siam Park op Tenerife is het best beoordeelde waterpark van Europa. Naast de uitzonderlijke beoordeling op Google, staat dit waterpark ook op de eerste plaats wat betreft het aantal reacties op TripAdvisor met 33.448 mensen die een reactie hebben achtergelaten. De prijs voor een volwassene is €40 en voor kinderen €28, hier vind je tientallen attracties waar de adrenaline al begint te borrelen, zoals glijbanen met draken en donkere tunnels.

[2] Aquapark Istralandia, Kroatië – 8.070 Google-reviews en 4.6*

Op de tweede plaats in deze lijst staat Aquapark Istralandia. Met een uitstekende beoordeling op zowel Google met 4,6* en TripAdvisor met 4,5* is dit een van de waterparken in Europa die je niet mag missen. Attracties zoals de “Free Fall”, een adembenemende 27 meter hoge glijbaan, en de “Black Kamizaka” een van de belangrijkste attracties van het park.

[3] Aquashow Park Hotel, Portugal – 10539 Google-reviews en 4.6*

Op de derde plaats, een waterpark in de Algarve, het Aquashow Park Hotel. Met een 4,6* beoordeling op Google en 2.594 beoordelingen op TripAdvisor is het geen wonder dat het op het podium staat. In dit waterpark vind je een beetje van alles, glijbanen, golfslagbaden en zelfs een achtbaan met een enorme drop aan het eind.

[4] Slide & Splash, Portugal – 9.460 Google-reviews en 4.5*

Nog geen half uur van Aquashow Park Hotel vandaan begeeft zich de volgende topper in deze lijst. Het valt net buiten het podium maar alweer het tweede waterpark in de Algarve, Slide & Splash. Het heeft een score van 4 op TripAdvisor en 4.5* op Google, hier kost een ticket voor een volwassene €27 wat goedkoper is in vergelijking met andere parken op de lijst. Het heeft veel attracties voor kinderen en ook voor volwassenen.

[5] Chochołowska Baths, Polen – 45 276 Google-reviews en 4.6*

In het midden van de ranglijst, een waterpark voor velen onbekend, Chochołowska Baths in Polen. Met een verbijsterend aantal beoordelingen op Google en een 4,6*. Dit super watercomplex beschikt over een fitnessruimte, een restaurant, zwembaden voor kinderen en voor  volwassenen, maar bovenal enorme spiraalglijbanen. Je hebt bovendien een prachtig uitzicht op de bergen vanuit je ligbedje.

[6] Aqualand Corfu Water Park, Griekenland – 4 161 Google-reviews en 4.6*

Aqualand Corfu Water Park in Griekenland staat op de zesde plaats. Op TripAdvisor heeft het een beoordeling van 4,5* dus je kunt een buitengewoon waterpark verwachten met activiteiten voor het hele gezin. Een tweedaagse pas kost €55 en geloof me die heb je nodig voor alle attracties die het park te bieden heeft. Voor de avonturiers zijn er de “Tornado” en de “Giant Slides” en voor de kinderen is een bezoek aan het piratengebied een must.

[7] Action Aquapark, Bulgarije – 3 696 Google-reviews en 4.5*

Een ander niet zo bekend waterpark is Action Aquapark in Bulgarije, maar het stelt zijn bezoekers niet teleur. Met geweldige scores op Google en TripAdvisor, 4,5* bij beide, staat je een dag vol plezier en adrenaline te wachten. Attracties zoals de “Free Fall”, de “Black Hole” en de “X-treme” zijn het populairst.

[8] Aquafan, Italië – 7.055 Google-reviews en 4.4*

Italië staat met Aquafan op de achtste plaats. Kaartjes kosten tussen de €26,50 en €31, afhankelijk van of je online of aan de balie koopt, en het park is verdeeld in secties: de Relax Zone, voor degenen die graag ontspannen, de kinderzone met kleinere glijbanen en rustigere attracties, en de adrenaline zone. Hier vind je 11 spectaculaire attracties!

[9] Aquapark Tatralandia, Slowakije – 14.774 Google-reviews en 4.4*

Op de een-na-laatste plaats staat het Tatralandia Aquapark in Slowakije. Een aangename verrassing, kunnen we toegeven, het heeft meer dan 14 duizend online beoordelingen zowel op Google en TripAdvisor en ze zijn allemaal vol lof over het waterpark. Een ticket kost €29 voor volwassenen, €24 voor junioren en €21 voor kinderen, als belangrijkste attracties zijn er golfslagbaden, glijbanen meer dan 20 meter hoog en een kunstmatig golfslagbad om wat golven te pakken.

[10] Aqualandia Benidorm, Spanje – 12.312 Google-reviews en 4.3*

Op de laatste plaats, nog een ander waterpark in Spanje, Aqualandia Benidorm met 12.312 beoordelingen op Google, 4,3* en een TripAdvisor-beoordeling van 4. Een dagticket kost €39 en een familieticket voor 4 personen kost €112. Het park kan onderverdeeld worden naar intensiteit van attracties, een kinderzone, een gematigde zone en een extremezone. In de kinderzone is onze tip de “Mini Zig Zag” en “Laguna”, terwijl we in de extremezone de “Big Bang” en de “Zig Zag” aanraden.

Onderzoeksmethode:

De ranglijst is opgesteld in juli 2022, op basis van een lijst van meer dan 200 waterparken in Europa. Vervolgens werden de beoordelingen en het aantal reviews op Google en TripAdvisor geanalyseerd. Alle waterparken die waterattracties vermelden, werden opgenomen, maar golfslagbaden, kuuroorden en pretparken werden niet in dit onderzoek opgenomen.

Flinke schade werelderfgoed door stepjes →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam