Boekingen naar Oostenrijk stijgen fors na versoepelen inreisregels

Bestemmingen 26 jan 2022
Boekingen naar Oostenrijk stijgen fors na versoepelen inreisregels

Sinds vorige week bekend werd dat Nederland vanaf deze week niet langer op de virusvariantenlijst van Oostenrijk staat, is het aantal wintersportboekingen (voor januari en februari) met 45% gestegen ten opzichte van de week ervoor. Dat blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla.

Voor de maanden maart en april bedraagt de stijging zelfs 106%. Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla by OYO, legt deze trend uit: “Opvallend genoeg zagen we voor de jaarwisseling weinig annuleringen binnenkomen, ondanks het strenge inreisbeleid in Oostenrijk. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de hoge vaccinatie-en boostergraad in Nederland. Toch zien we ook dat de consument eerder geneigd is te boeken naar bestemmingen met minder strenge regels.”

2G+
Doordat Nederland niet meer op de virusvariantenlijst van Oostenrijk staat, is het gemakkelijker voor Nederlanders geworden om naar Oostenrijk te reizen. Voor toegang geldt nu 2G+, oftewel een geldig herstelbewijs of vaccinatiebewijs én een negatieve PCR-test. Wie inmiddels een booster heeft gehad, mag voortaan weer zonder test het land in.

← Bonaire versoepelt inreismogelijkheden Meer Italiaanse bestemmingen met KLM →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam