Huur of koop van skimateriaal?

Wintersport 29 okt 2010
Huur of koop van skimateriaal?

Ga ook jij dit seizoen weer op wintersport en heb je nog geen skiuitrusting? Dan zul je jezelf afvragen of je nu skimateriaal gaat kopen of huren. Een discussie die vaak de ronde doet. Folders staan vol met aanbiedingen voor skiuitrustingen, omdat de eerste sneeuw gevallen is in de Alpen. In dit artikel worden de voor en nadelen van kopen en huren opgesomd.

Skimaterialen, zelfs aanbiedingen, blijven prijzig. Er is veel aanbod van skimateriaal. Wanneer je de prijzen en het materiaal vergelijkt en je weet waar je op moet letten, dan lukt het soms om relatief goedkoop iets aan te schaffen.In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van het huren of kopen van skimateriaal. We kijken daarbij vooral naar het prijsverschil.

Prijsvergelijking

Wintersporters die vaker op skivakantie gaan hebben meestal eigen materiaal. Daarvan kun je het volgende kunnen zeggen. Doordat ski’s ongeveer 5 jaar meegaan en een aankoopprijs van gemiddeld € 500, – hebben, geven zij € 100,- per jaar voor eigen ski’s uit. Skimateriaal huren kost gemiddeld als snel tussen de € 100,- en € 150,-. De kosten van koop en huur zijn relatief gelijk. Wanneer we kijken naar de andere voor- en nadelen van kopen en huren zien deze er als volgt uit.

Voordelen van kopen

1.      Je hebt, mits je de spullen onderhoud, altijd perfect onderhouden ski’s.

2.      Je hoeft op je bestemming aangekomen niet in de rij te staan voor uitrusting.

3.      Je leert te vertrouwen op jouw ski’s en je prestaties worden daardoor beter.

4.      Je kunt goede bindingen monteren op je ski’s naar eigen keuze.

Nadelen van kopen

1.      Onderhoud van materiaal kost elke vakantie € 15,- tot € 20,-.

2.      Elk jaar zul je jouw ski’s mee en terug moeten nemen op vakantie.

3.      Je hebt niet elk jaar de beschikking over de nieuwste ski’s.

Voordelen van huren

1.      Je hoeft geen onderhoud te plegen.

2.      Je kunt andere ski’s uitkiezen. Zitten ze niet goed? Dan wissel je ze om.

3.      Jaarlijks heb je de mooiste en nieuwste ski’s tot je beschikking.

Nadelen van huren

1.      Elk jaar heb je weer andere ski’s.

2.      Grote verschillen in ski’s bij verhuurders.

Tussen huur en koop van ski’s zitten een aantal belangrijke verschillen. De keuze voor koop of huur heeft betrekking op je eigen voorkeuren. Aan te raden valt om ski’s, of je ze nu koopt of huurt, in Nederland te kopen. Ski’s moeten namelijk op maat zijn. Het gegeven dat dure ski’s beter zijn dan goedkopere gaat niet altijd op. Duur skimateriaal vraagt meer aandacht van bepaalde zaken, zoals opbouw, flex en bindingen. Geadviseerd wordt om je goed te laten informeren bij een skiwinkel of specialist in Nederland.

← Oostenrijk best beoordeelde wintersportbestemming Hochfügen- Hochzillertal uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

2 reacties

  1. Sanne
    29 oktober 2010 om 13:15

    Voor mij ligt het zo, ben je iemand die veel tijd en geld heeft en veel skied koop dan je eigen ski’s. Heb je geen zin om veel met je ski’s bezig te zijn dan kun je beter huren.


  2. Frits
    30 december 2010 om 11:29

    Ik koop vanaf nu altijd mijn skimateriaal. Sta je dan ik Oostenrijk met latten die niet fijn zitten en daarna nog is kapot gaan ook. Bleek daar zelf verantwoordelijk te zijn. Belachelijk.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam