Hotels in Rome

Hotels 17 jan 2011
Hotels in Rome

Rome, de eeuwige stad, staat vol ruïnes… Al is de stad niet meer de hoofdstad van de wereld maar van Italië, ze is nog altijd een bruisende metropool vol monumenten, kunstwerken en andere tastbare herinneringen aan een glorieus verleden. En dat terwijl het heden er voorbijraast in de vorm van scooters, goedgeklede Italianen en toeristen uit de hele wereld. Rome, je moet er geweest zijn en dat is eenvoudig te realiseren.

Hotels in Rome zijn er te kust en te keur:  van 5-sterrenhotels met zwembad tot knusse studio’s en appartementen. De prijzen lopen enorm uiteen, dus het loont zeer de moeite om ze goed te vergelijken op een goede boekingssite. Daar vindt u ook vaak goede (last-minute) aanbiedingen, bijvoorbeeld inclusief vliegtickets. Wanneer u Rome het best kunt bezoeken? Van april tot en met juni en van eind september tot eind oktober zijn de beste perioden. De temperaturen en de drukte zijn dan redelijk gematigd. Vanaf half juni loopt de temperatuur op. Augustus is de minst geschikte maand voor Rome omdat het dan ongemakkelijk heet kan worden. Bovendien zijn de meeste Romeinen dan op vakantie.

U kunt het beste naar Rome vliegen. De stad heeft twee grote luchthavens, Leonardo da Vinci/Fiumicino en Ciampino, dat vooral wordt gebruikt voor goedkope luchtvaartmaatschappijen en charters. In de stad kunt u gebruikmaken van bussen, trams en twee metrolijnen die elkaar kruisen bij het centrale station Termini.

Bezienswaardigheden

Het grootste deel van het Rome uit de oudheid, renaissance en barok ligt ten oosten van de Tiber, de rivier die door de stad stroomt. Maar een paar belangrijke bezienswaardigheden liggen op de andere oever: de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad, met het Vaticaans Museum en de indrukwekkende Sixtijnse kapel, en de Engelenburcht. In de Tiber is het bootvormige eilandje Isola Tiberina de moeite waard, waar in de oudheid een tempel stond. Het klassieke Rome vindt u in de wijk Colosseo, waar zich het Colosseum en het Forum Romanum bevinden. Het Pantheon, een tempel uit het jaar 120 die is gebouwd door keizer Hadrianus, is een van de mooiste gebouwen van Rome. Het staat in de wijk Centro Storico. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Trevifontein, de Spaanse Trappen, het Monument voor Vittorio Emmanuel II en het prachtige openbare park Villa Borghese. Er is zoveel te zien in Rome…

En welk hotel u ook kiest in Rome, het leven zich toch voor een groot deel op straat af. Enjoy!

← De vijf meest luxueuze hotels in Amsterdam Eerste St. Regis Resort in Tibet →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Een reactie

  1. Barry
    17 januari 2011 om 16:30

    Ik ben overtuigd, misschien iets voor in het najaar, lekker temperatuurtje en niet zo druk.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam