Zomer in Tsjechië

Weer 06 jul 2010
Zomer in Tsjechië

Een land dat al jarenlang redelijk populair is als vakantiebestemming is Tsjechië, gelegen ten oosten van Duitsland. Op slechts een kleine duizend kilometer rijden van Nederland kom je in een land terecht waar je een echt vakantiegevoel krijgt omdat het leven hier op veel punten net wat anders is dan bij ons. Als je voor Tsjechië kiest heb je niet te maken met zee, maar vier je vakantie in het binnenland van Europa. Dat uit zich ook in het weerbeeld dat hier heerst. Het klimaat van Tsjechië zit op een overgang van een gematigd zeeklimaat (zoals bij ons) en een gematigd landklimaat (ofwel continentaal klimaat).

Wat betreft zomerweer zijn de hoeveelheden neerslag vergelijkbaar met die in Nederland gedurende de zomermaanden. De kans op langdurige regen is echter minimaal, de meeste regen valt in de vorm van soms fikse regen- en onweersbuien. Vooral naar het einde van de zomer toe kunnen deze meer intens worden. Niet voor niets dat steeds vaker berichten over wateroverlast de wereld ingestuurd worden.

Zomervakantie in Tsjechië betekent echter ook veel zonuren. Wie gaat kamperen zal merken dat het zonnetje hier aanzienlijk meer schijnt dan in Nederland. Met 210 tot 265 zonuren gemiddeld per maand is Tsjechië een stuk zonniger dan Nederland. Onze zonnigste provincie Zeeland komt bijvoorbeeld ‘slechts’ tot ongeveer 200 zonuren op maandbasis.

Wie nauwkeurige klimaatinformatie per plaats of streek wil bekijken kan terecht op de klimaatpagina van Tsjechië.

← Hitte zorgt voor weinig zicht Het orkaanseizoen is begonnen →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam