Wereldrecord voor Ras Al Khaimah

Bestemmingen 01 jan 2024
Wereldrecord voor Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah luidde het nieuwe jaar opnieuw in met een recordbrekende acht minuten durende vuurwerk- en droneshow, waarmee twee nieuwe GUINNESS WORLD RECORDS™ werden gevestigd. Met een combinatie van 1.050 drones, vuurwerk, drijvend watervuurwerk en acrobatische pyrovliegtuigen verlichtte de nachtelijke hemel in een nooit eerder vertoond spektakel. De show strekte zich uit over 4,5 km langs de waterkant van Ras Al Khaimah.

Het emiraat, dat al verschillende GUINNESS WORLD RECORDS™ titels op zijn naam heeft staan voor zijn legendarische vuurwerkshows op oudejaarsavond, heeft opnieuw geschiedenis geschreven met een verbluffende show die de GUINNESS WORLD RECORDS™ titels brak voor de ‘Langste ketting van drijvend watervuurwerk’ met een totaal van 5,8 km en de ‘Langste droneshow in rechte lijn’ met een totale lengte van 2 km. De show bevatte vernieuwende technieken die nog nooit eerder geprobeerd zijn, met een combinatie van 1.050 LED drones, drijvend watervuurwerk en acrobatische pyrovliegtuigen. Geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van Ras Al Khaimah – van de woestijn en de oceaan tot de bergen – werden al deze elementen op harmonieuze wijze gechoreografeerd op muziek die speciaal voor dit feestelijke moment werd gecomponeerd.

Raki Phillips, Chief Executive Officer van Ras Al Khaimah Tourism Development Authority, zegt: “Het verbreken van nog twee GUINNESS WORLD RECORDS™ heeft gezorgd voor een onvergetelijke feestavond die duizenden bezoekers en inwoners samenbrengt. Het jaar 2023 is opmerkelijk geweest voor het toerisme in Ras Al Khaimah, met tal van successen en het hoogste jaarlijkse bezoekersaantal ooit. Deze prestaties brengen het emiraat op koers om tegen 2030 meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar te verwelkomen.”

De festiviteiten brachten de hele gemeenschap samen, trokken meer dan 50.000 toeschouwers en zorgden ervoor dat alle hotels in het hele emiraat waren volgeboekt, waardoor het de meest bezochte show tot nu toe was. Tijdens het evenement kon het publiek op verschillende plekken genieten van gezinsactiviteiten, foodtrucks en live entertainment. Feestvierders konden er ook voor kiezen om hun avond te spenderen op het evenement SoundFest, waar livebands van over de hele wereld de menigte vermaakten tijdens de eerste uren van 2024. Deze buitengewone viering is voor het vijfde jaar op rij opgezet en toont wederom recordbrekende shows.

← Dit zijn de meest authentieke wijken van Istanbul Ontdek Lago Maggiore tijdens je volgende kampeervakantie →

Dit artikel is geschreven door

Redactie Vakantienieuws
Redactie Vakantienieuws

De vaste redactie van VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam