Reisadvies Ecuador: alle reizen worden ontraden

Reisadvies Ecuador: alle reizen worden ontraden

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Ecuador vanwege de instabiele politiek in het land. Afgelopen donderdag zijn er door protesten ten minste twee mensen om het leven gekomen. Nederlandse reizigers in Ecuador wordt geadviseerd de berichtgeving in de gaten te houden en zich aan te melden op de website van de ambassade van Quito.

Advies voor Nederlandse reizigers in Ecuador

Reizigers die zich in Ecuador bevinden wordt aangeraden om binnen te blijven, de actualiteiten te volgen en verder samenscholingen en demonstraties te mijden. Nederlanders in Ecuador kunnen zich aanmelden via de website van de ambassade van de hoofdstad Quito om zo op de hoogte te blijven. De ambassade heeft de Nederlanders die in Ecuador verblijven hier reeds een mail over gestuurd.

Protesten van politiemensen

Ecuador is op politiek en sociaal gebied altijd een instabiel land geweest. Geregeld zijn er protesten in verschillende delen van het Zuid-Amerikaanse land. Sinds afgelopen donderdag wordt Ecuador geteisterd door onlusten. De politie kwam in opstand vanwege hervormingen die hun inkomsten en privileges zouden aantasten.

Noodtoestand afgekondigd in Ecuador

De noodtoestand is inmiddels afgekondigd, doordat het ziekenhuis waar president Correa zich bevond, werd omsingeld door muitende politieagenten. Het leger staat nog wel achter de president, waardoor hij alsnog bevrijd kon worden uit het ziekenhuis. Hierbij zijn ten minste twee mensen om het leven gekomen en vijf mensen gewond geraakt. Correa sprak hierna in het presidentieel paleis in Quito duizenden mensen toe en vertelde dat er “onnodig Ecuadoriaans bloed is vergoten.”

Vliegveld Quito enkele uren gesloten

Het vliegveld van Quito werd door de protesten enkele uren gesloten. Een vliegtuig van KLM kon hierdoor niet vertrekken. Uiteindelijk kon het toestel alsnog vertrekken van de hoofdstad en vloog het via Bonaire naar Nederland.

← Passagiers ontevreden over hulpverlening na incident Corendon Hotelplan stopt ermee →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam