Problemen door treinstaking in België

Problemen door treinstaking in België

Nederlandse reizigers die vandaag per trein naar of door België willen reizen ondervinden serieuze hinder door treinstakingen. De intercitytreinen tussen Amsterdam en Brussel rijden vandaag niet en ook de Thalys kan niet naar en door België reizen. Hierdoor vallen ook de treinreizen naar Lille en Parijs uit.

Treinverkeer naar de steden Antwerpen en Brussel is vanuit Nederland niet mogelijk. Zoals het er nu naar uit ziet rijden de Eurostar treinen van en naar Londen vandaag wel.

4 keer staking

Er wordt door de Belgische vakbonden vier keer een staking georganiseerd op vier achtereenvolgende maandagen. Het gaat om vandaag, om maandag 1 december, maandag 8 december en maandag 15 december. De staking is het gevolg van onvrede bij de Belgische vakbonden over besparingen binnen het regeerakkoord.

Op 1 december is er waarschijnlijk wel normaal treinverkeer vanuit en naar Nederland. Zoals het er nu naar uitziet vallen er dan alleen maar regionale Belgische treinen uit.

Op 8 december rijden er geen intercitytreinen van en naar Brussel, rijdt de Eurostar alleen maar tussen Lille en Londen en rijden er vrijwel geen Thalys-treinen. De TGV-treinen tussen Brussel en Parijs zullen niet rijden.

Negatief reisadvies

NS International geeft een negatief reisadvies voor deze 4 maandagen. Heeft u geboekt voor een van de data waarop zal worden gestaakt, dan kunt u uw reis kosteloos annuleren bij uw oorspronkelijke verkooppunt. Annuleren kan tot 1 maand na de vertrekdatum. Wilt u op een andere dag reizen dan kunt u uw reis kosteloos omboeken naar een reisdatum tot 1 week na de oorspronkelijke reisdatum. Wilt u later vertrekken, dan betaalt/ontvangt u het eventuele prijsverschil.

Actuele info over de treinstakingen in België vind u op deze pagina van NS International.

 

← Verbod op selfie-sticks in Zuid-Korea Koffers op wieltjes toch wel toegestaan in Venetië →

Dit artikel is geschreven door

Patrick van Zundert
Patrick van Zundert

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals VakantieNieuws.nl

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam