Nu nog sneller in Parijs

Nu nog sneller in Parijs

Vanaf 13 december gaat de Thalys ook in Nederland sneller rijden. Dat betekent dat je vanuit Rotterdam binnen 2 uur en 30 minuten in hartje Parijs bent. Met een snelheid van maar liefst 300 km/h rijdt de Thalys vanaf deze datum dagelijks (ongeveer zes keer per dag) over de nieuwe hogesnelheidslijn in Nederland. Tot nu toe werd er maximaal 160 km/h gereden. Een weekendje Parijs wordt op deze manier wel heel aantrekkelijk.

Innovatie

Het is de grootste innovatie op het spoor sinds 1839. Toen reed de eerste trein in Nederland van Amsterdam naar Haarlem met een snelheid van 35 km/h. Voor die tijd was dat al ontzettend snel. De Thalys brengt Parijs, Brussel en Antwerpen nu nog dichter bij Nederland. Bovendien kun je in Brussel overstappen op de Eurostar die je naar Londen brengt.

De trein heeft een comfortabel en modern interieur. Aan boord is het mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van de internetverbinding. Je kunt een hapje en een drankje bestellen en zelfs al kaartjes kopen voor de Parijse metro.

Campagne Thalys en NS Hispeed

Vanaf 13 november zijn NS Hispeed en Thalys samen een campagne gestart met nieuwe vanaf-tarieven (enkele reis):

  • Antwerpen € 25,-
  • Brussel € 25,-
  • Parijs € 35,-

Musea in overvloed

Parijs staat bekend om haar vele musea. Helemaal nu het buiten wat kouder wordt is het ideaal om de warmte op te zoeken in een museum. Momenteel zijn er drie echte publiekstrekkers:

Centre Pompidou: dit museum voor moderne kunst is te vinden in het centrum. Tot 8 maart wijdt het museum een overzichtstentoonstelling aan schilder Pierre Soulages.

Musée d’Orsay: het museum aan de Seine maakt tot 4 februari ruimte voor de Belgische schilder James Ensor.

Musée du Luxembourg: tot 17 januari staat de Amerikaanse ontwerper Louis Comfort Tiffany centraal en dan met name zijn glaswerk.

‘Le 104’ aan de Rue d’Aubervilliers is een absolute aanrader wanneer je de moderne cultuur van Parijs wilt opsnuiven. Naast tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaar kun je in dit kunstcentrum ook iets eten en drinken, wandelen langs de ateliers van kunstenaars die daar werken en er is zelfs een artistieke ruimte voor kinderen onder de zes jaar.

Dagje winkelen

Nu je binnen 2,5 uur in Parijs bent is een dagje winkelen ook erg aantrekkelijk geworden. Er zijn warenhuizen zoals Printemps of Galeries Lafayette, waar je alles in één hebt. Maar er zijn ook speciale shoppingroutes uitgezet. Op deze routes vinden verschillende shoppers, van trendy tot klassiek, alle soorten winkels die hen aanspreken. De uitverkoop in Parijs begint op 6 januari 2010.

Kerst in Parijs

Parijs tijdens de kerst is een ware beleving. De warenhuizen zijn versierd met spectaculaire kerstverlichting en kerstetalages wat ’s avonds een prachtig gezicht is. De Champs-Élysées is inmiddels versierd met duizenden lichtjes en er staan bijna 200 witte chalets opgesteld met koopwaar.

Voor het stadhuis is vanaf 18 december een schaatsbaan te vinden. Verder zijn er door de hele stad kerstmarkten met kraampjes, eten, koopwaar en glühwein. In de zakenwijk Esplanade La Défense staan er tussen de wolkenkrabbers honderden kerststallen. Er is muziek, er zijn voorstellingen en de Kerstman loopt er rond.

← Oranjegekte Zuid-Afrika is losgebarsten Nieuwe concurrent voor Zoover →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam