Ellende in Frankrijk en Spanje door noodweer

Weer 16 jun 2010
Ellende in Frankrijk en Spanje door noodweer

Noodweer heeft gezorgd voor overstromingen, veel schade en enkele dodelijke slachtoffers in het zuiden van Europa. In Spanje is er in de buurt van Alicante veel neerslag gevallen. In Frankrijk zijn het vooral de Cote D’Azur en de Provence die veel regen te verwerken kregen. In Saint Tropez is binnen 6-7 uur maar liefst meer dan 150 millimeter regen gevallen. Dat is net zoveel als in Nederland in twee maanden valt.

Door de enorme hoeveelheden neerslag is het dagelijks leven in het zuidoosten van Frankrijk compleet ontregeld. “Het treinverkeer tussen Nice en Toulon is volledig tot stilstand gekomen. Een hogesnelheidstrein, die met 300 passagiers van Nice onderweg was naar het Noord-Franse Lille, kwam ter hoogte van Le Luc stil te staan. In ongeveer 175.000 huizen in het gebied is de stroom uitgevallen. De luchthaven Toulon-Hyères is gesloten, omdat de start- en landingsbanen blank staan.” meldt de Telegraaf op haar website. Er wordt nog niets gemeld over Nederlandse toeristen die in de problemen gekomen zijn.

Deze beelden van Euronews geven een indruk van de ravage die ontstaan is in Frankrijk en Spanje:

← Goed weer komt reisbranche slecht uit Eerste hittegolf in Griekenland →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam