Curaçao in trek bij Nederlandse vakantiegangers

Landen 10 apr 2011
Curaçao in trek bij Nederlandse vakantiegangers

Hotels.com heeft het zoekgedrag van Nederlanders op de site onderzocht. Hieruit blijkt dat Curaçao dit jaar meer in trek is bij Nederlandse vakantiegangers dan vorig jaar.

Het aantal Nederlanders dat de afgelopen maand naar accommodaties in Willemstad zocht, was met 170 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.  Hiermee is Willemstad de snelst stijgende hoofdstad.

In Nederland zijn Amsterdam en Den Haag de afgelopen maand de snelste stijgers, met een toename van 85 procent ten opzichte van vorig jaar. Maastricht is een goede derde. Het lijkt er op dat steeds meer Nederlanders op zoek zijn naar een overnachting in eigen land.

Ook naar accommodaties in Spanje werd meer gezocht, vooral de eilanden Mallorca en Tenerife waren in trek met zoeken. Nederlanders zoeken opvallend vaak naar hotels op de Spaanse eilanden. Veel meer dan tijdens dezelfde maanden een jaar geleden. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de toename van vliegticketaanbiedingen.

De verre bestemmingen zoals het Indonesische Bali en Florida blijken ook in trek. Op Bali kregen Ubud en de zuidelijke badplaats Kuta de meeste zoekopdrachten. Voor Florida bleek er veel interesse te zijn in hotels op Miami en Key West.

In de onderstaande tabel zie je het groeipercentage in zoekopdrachten (februari 2011 ten opzichte van februari 2010):

1. Willemstad (Curaçao) 170%

2. Mallorca (Spanje) 165%

3. Tenerife (Spanje) 150%

4. Ubud (Indonesië) 140%

5. Miami (VS) 135 %

6. Florence (Italië) 130%

7. Lille (Frankrijk) 115%

8. Kuta (Indonesië) 110%

9. Trier (Duitsland) 100%

10. Salou (Spanje) 95%

11. San Francisco (VS) 85%

12. Albufeira (Portugal) 85%

13. Den Haag (Nederland) 85%

14. Boston (VS) 85%

15. Sölden (Oostenrijk) 85%

16. Amsterdam (Nederland) 85%

17. Verona (Italië) 80%

18. Barcelona (Spanje) 80 %

19. Key West (VS) 80%

20. Koh Samui (Thailand) 80%

← Verplichte all-inclusive reis in Bhutan Met een luxe privétrein door India →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam