British Airways top tien bestemmingen 2011

Top 10 17 dec 2010
British Airways top tien bestemmingen 2011

Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft haar top tien bestemmingen voor 2011 samengesteld. Volgens de vliegmaatschappij zijn onder andere de VS, het Caribisch gebied en de Indische Oceaan allemaal topbestemmingen voor 2011. Maar de absolute trekpleister is de Noord-Afrikaanse bestemming Marrakech.

Topbestemmingen blijven populair

Volgens de algemeen directeur van British Airways, Willie Walsh, kan de populariteit van bestemmingen blijven groeien. “De reacties die we hebben gehad over nieuwe vakantieroutes naar bestemmingen, zoals de Malediven, Las Vegas en Marrakech, zijn ongelooflijk. Daarnaast zagen we dat bestemmingen als het Caribisch gebied en de Indische Oceaan populair blijven bij vakantiegangers, die op zoek zijn naar zon en ontspanning. Toeristen die gaan voor 24-uurs steden, gaan vaak naar van New York, Las Vegas en Japan. ”

Toerisme en recreatie belangrijk

“Toerisme en recreatie is belangrijk voor de vliegmaatschappij“, aldus Walsh. “De groei van vakanties beslaan een belangrijk onderdeel van het bedrijfsplan van British Airways. Dankzij de lancering van de Dynamic Packaging Capability zijn de ontvangsten dit jaar al met 55% omhoog gegaan. Met deze toepassing op de website kunnen klanten een vlucht en hotel samen boeken, en dit bespaart reizigers vaak een aanzienlijk geldbedrag. British Airways werkt samen met American Airlines en Iberia.”

Top tien bestemmingen British Airways 2011

 1. Marrakech
 2. San Diego
 3. New York
 4. St Kitts & Nevis
 5. Puerto Rico
 6. De Malediven
 7. Japan
 8. Las Vegas
 9. Mauritius
 10. St. Lucia

Spreekt één van deze bestemmingen je aan? Dan kun je via British Airways flinke kortingen ontvangen door de boeking van hotel en vlucht samen.

← De top 10 cadeaus voor reizigers Top 10 kenmerkende bouwwerken en populairste steden ter wereld →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

3 reacties

 1. Fok Mi Heart
  17 december 2010 om 09:45

  Een top-10 op basis van welke criteria? Het meeste aantal vluchten gaan naar Marrakech? De hoogste bezettingsgraad? De duurste tickets?

  Raar om een top1- op zo’n manier samen te stellen. Zeker over iets wat in de toekomst plaatsvindt, want vor het zelfde geld bestaat Marrakechmorgen niet meer.


 2. Sanne
  17 december 2010 om 12:19

  Haha volgens mij is deze lijst samengesteld op de manier waarop British Airways het meeste geld kan verdienen. Betekent nog niet dat de reiziger hier niet mee gebaat is. Hotels, resort en appartementen die veel geld uitgeven aan promotie, bieden meestal ook een goede service aan de klant.En de samenwerking tussen de drie vliegmaatschappijen zal je vast een redelijk geldbedrag kunnen besparen.


 3. Zombie
  17 december 2010 om 14:25

  Een promotieverhaal voor deze arrogante Engels maatschappij. BA is erg duur, niet voor niets is in Engeland het begrip low-cost ontstaan.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam