Topless op het strand

Opmerkelijk 14 sep 2010
Topless op het strand

Topless zonnen of niet? Sinds enkele tientallen jaren zonnen veel vrouwen topless op de stranden langs de Middellandse Zee en ook elders. In sommige landen zie je dit verschijnsel niet tot zelden onder invloed van lokale wetten, religieuze overwegingen of normen en waarden zoals ze ter plaatse gelden. Blote borsten zul je op het strand van Oman of Bahrein niet zo snel zien terwijl je in Griekenland en Frankrijk onderhand meer blote borsten ziet dan een bedekte boezem.

De komst van de digitale camera’s en internet zorgen er voor dat je als vrouw zomaar met je blote borsten op internet kunt komen te staan. Het aantal plaatjes van vrouwen met blote borsten op het strand neemt elke dag weer toe. Vooral op drukke stranden lijken jochies en mannen er een sport van te maken zoveel mogelijk tieten op de gevoelige plaat vast te leggen om deze op websites te kunnen delen. Toch lijkt dit ‘gevaar’ vrouwen en meisjes er niet van te weerhouden hun bikinitop achterwege te laten tijdens het zonnebaden of zwemmen. Internationaal onderzoek heeft uitgewezen dat een redelijk deel van de vrouwen zich er niet serieus druk over kan maken. Uit het onderzoek zijn nog meer interessante feitjes naar voren gekomen. Zo zou zeven procent van de vrouwen bewust topless lopen om aandacht te trekken van de mannen. Heren, opgepast want dat betekent nog steeds dat de overige 93% dat niet doet!

Verder is opvallend dat het samen topless zijn voor een kwart van de dames helpt de drempel van naaktheid te overschrijden. Als je dus samen met vriendinnen topless gaat schijnt het minder eng te zijn. Nog opvallender is het percentage vrouwen dat topless loopt en de leeftijd die ze hebben. Zo blijken dertigers het minste met de borsten bloot te gaan. Is het toeval dat juist in deze leeftijd-categorie veel jonge moeders zitten? Onzeker over hun lichaam na de bevalling of een andere reden? Volgens het onderzoek zouden dertigers gemiddeld tien tot vijftien procent minder topless lopen dan twintigers en veertigers.

← Afval in Amerika Tunesië het leukste land ter wereld? →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam