Duitsland: dubbele boetes voor rijden zonder winterbanden

Overig 25 okt 2010
Duitsland: dubbele boetes voor rijden zonder winterbanden

Rijden in Duitsland zonder winterbanden terwijl er sneeuw of ijzel ligt zal de overtredende automobilist voortaan een boete opleveren die verdubbeld is ten opzichte van de afgelopen winter. Wie met zomerbanden rijdt in Duitsland terwijl er winterse weersomstandigheden zijn die mag voortaan 40 euro aftikken als hij of zij betrapt wordt. Voorheen was dat 20 euro.  Als door de ongeschikte banden ook nog eens een gevaarlijke situatie ontstaat, dan wordt de boete maar liefst 80 in plaats van 40 euro. Het wetsvoorstel is nog niet door het Duitse parlement goedgekeurd, maar de verwachting is dat dit zonder enige problemen aangenomen zal worden.

← Oh Oh Tirol? Top of waardeloos? Veel onduidelijkheid over annuleringsverzekering →

Dit artikel is geschreven door

Eva de Ridder
Eva de Ridder

Eva de Ridder is een reiziger in hart en nieren. Al sinds haar zeventiende heeft ze de hele wereld over gezworven. De bedoeling was om na het afronden van haar VWO-opleiding een jaar te gebruiken om rond te reizen. Uiteindelijk heeft ze in drie jaar tijd meer dan vijftig landen bezocht om uiteindelijk zich te gaan nestelen in Nederland. Eva werkt part-time bij Klimaatinfo.nl en schrijft voor verschillende blogs en reissites. Nog steeds reist Eva minstens enkele maanden per jaar.

3 reacties

 1. Pietersen
  26 oktober 2010 om 11:14

  Hier heb ik nog nooit van gehoord. Er zullen wel meer verplichtingen zijn, kan iemand een lijstje op de blog plaatsen, waar je allemaal rekening moet houden, als je van de winter met de auto door duitsland, oostenrijk en zwitserland gaat rijden.


 2. caroline
  26 november 2010 om 19:38

  Mijn vriend en ik vertrekken morgen naar dusseldorf. Wij hebben geen winterbanden, ben benieuwd.


  • Tjin Pang Lo
   27 november 2010 om 09:33

   Je zult niet snel een boete te pakken hebben, maar het echte probleem komt als je betrokken raakt bij een ongeluk. Omdat je auto niet aan de wettelijke eisen voldoet zul je aansprakelijk zijn, ook al is het ongeval in eerste instantie niet jouw schuld.

   Rijdt iemand jou van achter aan, ben je zelf de pisang.


Laat een reactie achter

Protected by WP Anti Spam